
Foto: iStock
Jedva ćete dočekati ponovno ga pripremiti!
povezane vijesti
Omlet je super jelo!
Brzo se priprema, paše za doručak, ručak ili večeru, a ova varijanta za koju donosimo recept sadrži pregršt povrća.
Proteini iz jaja dugo će vas držati sitima, no zbog okusa ćete jedva čekati ponovno ga pripremiti!
Sastojci
- 1 žličica maslinovog ulja
- četvrtina crvene, narančaste ili žute paprike, nasjeckane
- 2 jaja
- svježi (veliki prstohvat) ili sušeni peršin (mali prstohvat)
- 4 cherry rajčice, prepolovljene
- velika šaka špinata, natrganog
- svježi vlasac, grubo nasjeckan
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Premažite ili poprskajte tavu s neprianjajućim dnom uljem, dodajte papriku i miješajte 3-4 minute, dok ne omekša.
U međuvremenu, umutite jaja i dodajte papar i peršin.
Ulijte jaja u tavu, dodajte cherry rajčice i pecite nekoliko minuta, dok se smjesa ne počne stvrdnjavati, ali je i dalje mekana na vrhu.
Dodajte špinat i vlasac, špatulom odvojite rubove od tave, zatim preklopite omlet na pola i pecite još 1-2 minute ili dok ne porumeni s donje strane.
Izvadite ga iz tave na tanjur i odmah poslužite, piše BBC.