Zeleno svjetlo Saveza

KOP Opatija i ovoga ljeta domaćin turnira u odbojci na pijesku: “Ičići idu dalje, tradicija se neće prekinuti”

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Motivira nas želja da se jedna duga tradicija ne prekine. Uostalom, i prije nego što je iza svega stao Savez, mi smo turnir organizirali vlastitim angažmanom - kaže Mladen Đorđević, čelnik KOP Opatije



RIJEKA Odlukom Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza, a na prijedlog Odbora odbojke na pijesku, početkom travnja otkazano je svih šest turnira »Croatia Open 2020.«, koji su se ovoga ljeta trebali održati na Pašmanu, u Sv. Filipu i Jakovu, Đurđevcu, Varaždinu, Đakovu i Ičićima.


Odluka je u tom trenutku bila logična. Epidemiološka situacija u državi i svijetu, ali i zabrinutost sponzora učinili su svoje. U međuvremenu je HOS dao zeleno svjetlo za održavanje klupskih i pojedinačnih nacionalnih natjecanja u odbojci na pijesku, a predsjednik KOP Opatije Mladen Đorđević zajedno sa svojim suradnicima odlučio napraviti sve da se turnir u Ičićima ipak održi.


Ono što je u hrvatskom tenisu Umag, to su u hrvatskoj odbojci na pijesku – Ičići. Svetkovina tog sporta i turnir koji tradicionalno okuplja odbojašku kremu u ovom dijelu Europe. Termin ostaje isti, drugi vikend u kolovozu, ove godine bi to značilo da će se igrati od 6. do 9. kolovoza.


Nagradni fond




– Idemo dalje vlastitim snagama! Motivira nas želja da se jedna duga tradicija ne prekine. Uostalom, i prije nego što je iza svega stao Savez, mi smo turnir organizirali vlastitim angažmanom. Upitan je naravno fond nagrada, prošle sezone je bio 50 tisuća kuna, odnosno 20 tisuća kuna više nego što je to slučaj kod drugih turnira u Hrvatskoj. Sve će ovisiti o odazivu sponzora i našoj sposobnosti da ih motiviramo i održimo ovaj turnir na što višoj razini – govori čelnik KOP-a Opatija koji je, tvrdi, dobio potvrdu većine onih najjačih igrača i igračica da će se odazvati turniru. Zapravo, upravo su sami sudionici potaknuli ideju da se turnir ipak održi.


– Nemate pojma koliko su igrači i igračice sretni i zadovoljni što s Ičićima idemo dalje. Zovu nas iz cijele Hrvatske, Srbije, Slovenije… I odradit ćemo turnir zbog svih tih divnih sportaša. Ponavljam, fond nagrada je upitan, ali kvaliteta turnira neće doći u pitanje. Uostalom, mnogi turnir u regiji su otkazani ili upitni – nastavlja Đorđević i dodaje kako će turnir organizirati striktno poštivajući sve epidemiološke mjere koje budu na snazi. U tijeku su pregovori oko TV prijenosa…


Klupsko prvenstvo


Aktivnosti opatijskog kluba odbojke na pijesku počet će idućih dana treninzima seniora, seniorki i mlađih uzrasnih kategorija. HOS je objavio kalendar klupskih natjecanja. Već krajem lipnja u Zagrebu će se održati prvi od ukupno tri kruga klupskog prvenstva u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji. Opatijci brane naslov prvaka, Opatijke, uglavnom kadetkinje, bile su pete… Nastupit će vjerojatno po osam ekipa u obje konkurencije. Đorđević tvrdi da će Opatija ponovo sastaviti ekipu vrijednu najviših ciljeva.


– Nudi nam se dosta odbojkaša iz cijele Hrvatske, Slovenije, Srbije… Razumiju situaciju u kojoj se nalaze klubovi, bitno im je samo da se podmire troškovi smještaja i putovanja. Iskreno, imamo slatke brige, neke igrače ćemo morati odbiti… Što se djevojaka tiče, nastavljamo dalje s mladom ekipom.


Nastupit će na seniorskom, ali i prvenstvima mlađih uzrasnih kategorija koje su na rasporedu u kolovozu. Nastupat ćemo u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki – nastavio je Đorđević i dometnuo kako će uskoro biti poznati termini treninga za školu odbojke na pijesku. Razmišlja se i o organizaciji kampa, poludnevnog ili dnevnog za one najmlađe. Sve ovisno o interesu i mogućnostima. Ičići će u svakom slučaju i ovoga ljeta živjeti u ritmu odbojke na pijesku.