Zadovoljstvo u Možemo!

Benčić jutro nakon izbora: ‘Još je moguće srušiti HDZ s vlasti. Spremni smo podržati manjinsku vladu’

P. N.

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

"Očekujemo to i od ostalih, jer je ključno da se HDZ makne s vlasti i da se Hrvatska konačno oslobodi od korupcije"



U platformi Možemo! su, po svemu sudeći, zadovoljni svojim rezultatom na parlamentarnim izborima na kojima su osvojili deset mandata.


Kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić oglasila se tim povodom jutros na Facebooku, navodeći da je udvostručen broj zastupnika. No još važnije – ne odustaje od stava da je moguće srušiti HDZ s vlasti.


“Stranka smo koja je najviše rasla od prošlih izbora – osvojili smo 10 mandata i udvostručili broj zastupnica i zastupnika u Saboru! Osvojili smo mandate u više izbornih jedinica diljem Hrvatske i srušili mit da smo samo zagrebačka stranka.




Koliko god mi možemo biti zadovoljni našim rezultatom, ne smijemo izgubiti iz vida da je cilj broj jedan micanje HDZ-a s vlasti. Taj cilj je još uvijek dostižan. Zato pozivamo sve političke aktere, od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da nikad neće s HDZ-om, da budu dosljedni i da kažu NE HDZ-u. Još uvijek se u danima pred nama može dogovoriti da SDP i njihovi koalicijski partneri sastave manjinsku vladu koju ćemo svi mi ostali podržavati iz parlamenta.


Nama su građani na prvom mjestu. Mi ne moramo ući u vladu, ali nam je ključno da to naprave i drugi i da podrže onu opozicijsku stranku koja je osvojila najveći broj mandata, a koja se svjetonazorski nalazi između nas i desnih stranaka – vladu u koju nećemo ulaziti, a koja će provesti nužne promjene kao što su micanje Turudića, poništenje lex AP-a i oslobađanje institucija od korupcije.


Spremni smo podržati takvu manjinsku vladu i očekujemo to od ostalih, jer je ključno da se HDZ makne s vlasti i da se Hrvatska konačno oslobodi od korupcije”, napisala je.