MARINO CVJETANOVIĆ

To je ribolovni doživljaj – Lovio orade pa ulovio krakena od preko 5 kilograma!

Boris Bulić

I dok sam gledao po moru na površini ugledam hobotnicu, i to što bi rekli, kus hobotnice. Trenutno sam skočio i izvukao jedan pribor, a onda pažljivo zabacio iza hobotnice i za divno čudo od prve je uspio zakačiti…



Iz Rijeke nam se još jednom javio Marino Cvjetanović, ribolovac koji uvijek, bez obzira na uvjete ili tehniku, uspijeva pronaći ulov, čak i u situacijama u kojima drugi odustaju.


Ovoga je puta uspio osigurati izvrstan materijal za peku, premda mu peka nije bila prva u mislima. Evo što nam je Marino ispričao o tom svom ribolovnom danu:


– To je trebao biti klasičan ribolovni dan u kojem su prve na meti trebale biti orade. Štapovi su bili zabačeni i čekao se griz. Naravno, u očekivanju griza se gleda malo u štapove, malo okolo, malo po moru… – priča nam Marino.




– Tako je polako došla prva orada, oko kile teška. Nije to bilo ništa spektakularno. Klasičan griz, potez, pa stane, pa krene i onda kontra, tako da je za minutu – dvije bila vani. I kad se smirila ponovo sam zabacio i opet čekanje.


Onda je došla jedna od pola kile, pa opet mirovanje i gledanje okolo – nastavlja Marino svoju priču.



– I u tom gledanju u jednom trenu na površini mora ugledam hobotnicu, i to što bi rekli, kus hobotnice.


Trenutno sam skočio i izvukao jedan pribor, a onda pažljivo zabacio iza hobotnice i za divno čudo od prve je uspio zakačiti.


Sad ju je samo još trebalo dovući do rive i to tako da se ne zalijepi za nešto.


I premda sam je odgurivao štapom od rive da se ne zalijepi, četiri puta se ljepila za rivu.


A kad sam je napokon uspio za klobuk uloviti, kad je došla na rivu, nastupilo je veselje samo takvo!


Kapitalna hoba zavidnog izgleda je običan ribolovni dan pretvorila u odličan ribolovni dan.


Nažalost nisam je izvagao odmah nego tek nakon čišćenja tako da mi je teško procijeniti koliko je težila dok je bila živa.


A nakon čišćenja je vaga pokazala 5,184 kilograma. Za debelu peku više nego dovoljno – ispričao nam je Marino Cvjetanović.