Uspješna Jelovica

Nives Jelovica osvojila jubilarni 40. naslov državne prvakinje u boćanju, slavila je i u parovima s Vesnom Tončinić

Valentina Prokić

NAJBOLJI PAROVI - Izbornik Romano Gržančić s najboljima

NAJBOLJI PAROVI - Izbornik Romano Gržančić s najboljima

Jelovica je u tri discipline osvojila dva naslova prvakinje te jedno srebro. Na prvenstvu Hrvatske u parovima, Nives Jelovica i Vesna Tončinić osvojile su zlato pobijedivši u finalu ekipu BSPGŽ, Wendy Vukelić i Lornu Žagar, s 3:0.



RIJEKA Boćarica Labina Nives Jelovica osvojila je svoj 40. naslov državne prvakinje na prvenstvu održanom proteklog vikenda u dvoranama u Kastvu i Hrastenici. Jelovica je u tri discipline osvojila dva naslova prvakinje te jedno srebro. Na prvenstvu Hrvatske u parovima, Nives Jelovica i Vesna Tončinić osvojile su zlato pobijedivši u finalu ekipu BSPGŽ, Wendy Vukelić i Lornu Žagar, s 3:0.


Treće mjesto u konkurenciji 21 para iz devet klubova pripalo je Dori Fućak i Roberti Petrović (Čavle-Škola boćanja), koje su nadigrale par Baran i Divjak (Pazin-Veruda) 6:0. Drugi naslov Jelovica je osvojila u preciznom izbijanju u konkurenciji deset boćarica. U finalnoj seriji pogodila je 23 punta, dok je drugoplasirana Carrolina Bajrić (Čavle-Škola boćanja) pogodila 10. Treće mjesto pripalo je Iri Nimčević (Čavle-Škola boćanja) sa 7 punata.


Naslov prvakinje Hrvatske u brzinskom izbijanju pripao je Rii Vojković (Labin), ispred srebrne Jelovice i brončane Bajrić. Ria Vojković u finalnoj je seriji ostvarila rezultat 34/38, Jelovica je pogodila 30/36, a Bajrić 25/36. Nimčević je završila četvrta s 20/35. Ovime su zaključena ovogodišnja pojedinačna prvenstva Hrvatske za seniorke, a Nives Jelovica je osvojila rekordnih pet od mogućih šest titula.