Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
19. ožujka 2019.
Ispis članka: Udruge Zajednice tehničke kulture izašle na Korzo i predstavile se Riječanima - Novi List

NoviList.hr

Udruge Zajednice tehničke kulture izašle na Korzo i predstavile se Riječanima

Festival

12. rujan 2018 19:00

Napisao: Ljiljana Hlača

Dan tehničke kulture na Korzu za cilj ima potaknuti mladež i građane na uključivanje u jedno od niza tehničkih aktivnosti

Foto Roni Brmalj

RIJEKA Brojne udruge, članice Zajednice tehničke kulture Rijeka, na su Korzu predstavile svoje djelovanje na Danu tehničke kulture na Korzu – Festivalu tehničke kulture.

Riječ je o događaju koji ima za cilj potaknuti mladež i građane na uključivanje u jedno od niza tehničkih aktivnosti.

Posebne atrakcije Festivala bile su aviojedrilica Jedriličarskog kluba Krila Kvarnera, poduzetnički dan tehničke kulture i prezentacija dronova i 3d printera.

Foto Roni Brmalj

– Ova izložba koja se postavlja na Korzu je nastavak dugogodišnjeg projekta Zajednice tehničke kulture, koji se obično održava u Filodrammatici. No, željeli smo izaći među ljude, da se vide sve naše aktivnosti, rekao je Silvano Skočaj iz Zajednice tehničke kuture Rijeka.

Foto Roni Brmalj

Dodaje da udruge ZTK Rijeka nude brojne aktivnosti koje su izvrstan odabir za svakoga tko želi na kvalitetan način provoditi slobodno vrijeme.

- Aktivnosti koje nudimo sve su popularnije među djecom, osobito robotika. Uz to, pogrami koje nude naše članice-udruge nisu osobito skupe. Primjerice, godišnja članarina za bavljenje maketarstvom je 100 kuna, rekao je Skočaj.

G1209B20

Inače, u Zajednicu tehničke kulture udružene su 62 članice koja obuhvaća 12 grana tehničke kulture, a gotovo da nema tehničke aktivnosti koja se djelatno ne njeguje u udrugama, od modelarskih i maketarskih aktivnosti do djelatnosti povezanih sa zrakoplovstvom, elektronikom, astronomijom, mikroelektronikom, robotikom, informatikom, foto-kino-video tehnikom, radiotehnikom, prometnom kulturom, inventivnom djelatnošću, jedriličarstvom, podvodnim aktivnostima, ekologijom i tehničko-sportskim aktivnostima na moru i vodi.

Foto Roni Brmalj