Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
9. prosinca 2019.
Ispis članka: Akcija Smiješak! U nedjelju novo izdanje humanitarnog fotkanja u Cukarikafeu - Novi List

NoviList.hr

Akcija Smiješak! U nedjelju novo izdanje humanitarnog fotkanja u Cukarikafeu

Za Kitten Safe House

14. prosinac 2017 09:06

Napisao: Ivana Kocijan

Od 9 ujutro pa sve do 20 sati u nedjelju u Cukarikafeu izrađivat će se fotografije, printati na licu mjesta i stavljati u vesele okviriće, a novac ide udruzi koja skrbi o napuštenim mačkama

Foto: V. KARUZA

RIJEKA Ove će nedjelje u Cukarikafeu biti održano sedmo izdanje humanitarne fotoakcije Smiješak! Kao što već sigurno svi znaju, riječ je o humanitarnom projektu koji se svih ovih godina održava na istom mjestu, u isto vrijeme i s istom svrhom – kako bi se pomoglo onima kojima pomoć najviše treba. Iza fotoaparata, kompjutera i printera ove će se nedjelje naći:

Dalibora Bijelić, Vladimir Mudrovčić, Karlo Čargonja, Ivan Vranjić, Aleksandra Đorđić, Viktor Pravdica, Martina Škrobot, Franjo Starčević, Mateo Udovičić, Damir Plavotić, Martina Perković, Nataša Slavić, Mateo Antić i Sanda Hunjak. Od 9 ujutro pa sve do 20 sati izrađivat će se fotografije, printati na licu mjesta, uokviravati u vesele okviriće, veseliti se i širiti pozitivnu energiju.

Smiješak! je ove godine udružio snage s udrugom Kitten Safe House i odlučio pomoći macama. Kitten Safe House je novonastala riječka udruga osnovana sa svrhom brige o napuštenim macama. Njihov princip rada nešto je drugačiji od ostalih udruga za zaštitu životinja.

– Naime, cijela jedna kuća je prenamijenjena potrebama maca. Zbrinjavaju mačiće starosti od 1 dana do 2 mjeseca, ali i one starije i bolesne. Troškovi veterinara, medicinske hrane, pijeska i svega što je njima potrebno iznose oko 8000 kuna mjesečno. Nakon izlječenja, macama se traži siguran dom, uz uvjet sterilizacije/kastracije.

Članovi udruge sudjeluju i u poznatoj Uhvati - sterliziraj- vrati akciji. U godinu dana u sigurnoj je kući bilo, a kasnije i sretno udomljeno, više od 200 maca. Udruga ima neiskorišten prostor u sklopu kuće za čije se uređenje nada prikupiti sredstva i time povećati kapacitet i mogućnost pomoći većem broju napuštenih, odbačenih i bolesnih maca, objašnjavaju organizatori Smiješka.

Svi koji dođu na humanitarno fotkanje moći će donirati 20 ili 30 kuna (ovisno o tome odaberu li jednu ili dvije fotografije veličine 10x15 cm). Usto, građani će moći odabrati i drveni okvir u koji mogu smjestiti fotografiju i pokloniti je najmilijima. Naravno, sve donacije za okvire idu također za humanitarni cilj.

– Iskoristite predblagdansko raspoloženje kako biste pomogli onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, poručuju organizatori.