Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. veljače 2020.
The Never-ending Story of Kastav

'Walk the Walk of Kastav': Za Jeleninu veliko finale projekta Eurowaya

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2019. u 20:25 2019-05-18T20:25:47+02:00

KASTAV Cjelogodišnji projekt kastavske škole stranih jezika Euroway i Udruge Trija u subotu je imao svoje velike finale i u centru Kastva okupio veselu ekipu koja se uz vođenje mladih turističkih vodiča, na engleskom jeziku, uputila u razgledavanje znamenitosti.

Cilj projekta "The Never-ending Story of Kastav"  je popularizacija dječjeg turizma, a projekt je proveden uz financijsku potporu Zaklade »Hrvatska za djecu«.  Okupljanje je bilo ispod Lože gdje su predstavljeni mladi vodiči koji će biti i dalje na raspolaganju Gradu i Turističkoj zajednici kada treba predstaviti Kastav i priču o njegovoj povijesti na savršenom engleskom.

Posjetitelji su dobili tiskanu putovnicu naziva „Walk the Walk of Kastav“ u koju su lijepili naljepnice kod svake pogledane znamenitosti poput Lože, Voltice, Crekvine, Žudike, Crkve sv. Jelene, Lokvine, Fortice…

Mladi Eurowayci, vođeni Brankom Švorinić Bratonja i vrijednim učiteljicama, za ovo su se pripremali cijele školske godine istražujući kastavske kulturno-povijesne znamenitosti i zaista su realizirali odličnu priču i dali dodanu vrijednost kastavskoj turističkoj ponudi.

Njihova aktivnost s ovim ne staje jer pripremaju igrokaz na engleskom jeziku „The story of Kastav“ kojim spajaju ljubav prema gradu i njegovoj povijesti s učenjem engleskog jezika. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.