Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Sporazum o suradnji

Projekt Ri Move: Edukacija o zdravoj prehrani i ekologiji

Projekt Ri Move: Edukacija o zdravoj prehrani i ekologiji
Projekt Ri Move: Edukacija o zdravoj prehrani i ekologiji
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2018. u 21:16 2018-09-11T21:16:48+02:00

RIJEKA Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Riječki sportski savez i tvrtka Metis d.d. potpisali su   sporazum o suradnji na projektu Ri Move koji se prošle školske godine počeo provoditi među riječkim osnovcima s ciljem poticanja djece na bavljenje sportom. Programom je do sada bilo obuhvaćeno 700 učenika nižih razreda šest škola, a ove školske godine planira se uključenje tisuću učenika, ali i nadograđivanje programa uvođenjem sportske lektire, učenjem o zdravoj prehrani, kazališnim predstavama sportske tematike te podizanjem ekološke svijesti.

S ciljem nadogradnje programa sporazum su   potpisali voditeljica Odsjeka unapređenja prehrane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Pavičić Žeželj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Brajdić te Jerry Pajić iz Metisa d.d.
– Ri Move je projekt koji je započet s ciljem poticanja sportskih aktivnosti kod djece i to kroz tri sporta. Riječ je o atletici, gimnastici i judu, no vrlo brzo je prerastao u nešto više, jer učenici su kroz projekt upoznali sporstke objekte i sportaše, a sada uključujemo i zdravu prehranu te ekološke projekte, kazao je Brajdić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.