Podlegao ozljedama

Preminuo Radoje Petković, potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva koji je brutalno pretučen na Viškovu

P. N.

Radoje Petković, Foto: Facebook Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije

Radoje Petković, Foto: Facebook Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije

Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu od strane Ilije Glavića



Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, objavljeno je na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.


Podsjetimo, Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu nakon sukoba s Ilijom Glavićem. Posvadili su se u kafiću, a kada se Radoje Petković počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i povukao rukom prema sebi kako ne bi ušao u svoj auto.


Trenutak kasnije Glavić mu je, sumnja se, zadao udarac u lice, od kojeg je napadnuti počeo padati. Glavić ga je pridržao rukom da ne padne na tlo pa mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Tada je nesretni Petković pao na tlo.




Uspio se nekako pridignuti, no napadač nije odustao, ponovo je krenuo prema njemu. Zadao je 15 godina starijem muškarcu novi udarac šakom u lice, nanovo u istu desnu stranu.


Nakon toga je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo.


Tadašnje izjave Milana Erakovića, predsjednika SDSS-a PGŽ, sugerirale su da je moguće da je napad bio etnički motiviran.


– Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi bio ni identificiran – kaže Eraković.


Mjesto i vrijeme komemoracije biti će naknadno objavljeni.


Izrazi sućuti


Milan Eraković, predsjednik SDSS-a PGŽ, izrazio je sućut obitelji i rodbini.


– Svi koji su znali Radoja Petkovića znali su ga kao osobu blage naravi i vedra duha. Čovjeka koji je svakome kome je mogao pomoći, je pomogao. Radoje je bio veliki prijatelj, volio je ljude i život, cijenio je ljude po tome kakvi su a ne tko su.


Institucije znaju sve o počinitelju, znaju kakve je stavove iznosio prema Srbima, znaju za što se tereti na području Bosne i Hercegovine, znaju sve okolnosti pod kojima se desio zločin te se nadamo da će odraditi svoj posao.


Njihovo postupanje najbolje će dati odgovor na pitanje „ Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj“, poručio je Milan Eraković.