Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Mjesna samouprava

Poropat najavio: Izbori za mjesne odbore 25. studenoga

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2018. u 20:19 2018-09-25T20:19:38+02:00

RIJEKA Predsjednik Gradskoga vijeća Andrej Poropat najavio je da bi gradski parlament na sljedećoj sjednici trebao prihvatiti odluku o raspisivanju izbora za mjesnu samoupravu, a građani će na birališta izaći 25. studenoga 2018. godine, kada će birati nova vijeća u 34 mjesna odbora. Dodao je da će nastojati u svome radu što više komunicirati s građanima pa je najavio i termin za primanje građana.

– Od sljedeće srijede na Korzu 16 u uredu predsjednika Gradskog vijeća na drugom katu od 15 do 16 sati primat ću građane. Želim iz prve ruke čuti njihove probleme i prijedloge. Gradska uprava treba im se približiti – naveo je Poropat.

Predsjednik Gradskoga vijeća pojasnio je da je nezavisni vijećnik Josip Kukuljan krajem kolovoza ove godine prešao u Most koji će sada imati dva vijećnika, a od događanja na sjednici gradskog parlamenta izdvojio je Aktualni sat i nekoliko točaka dnevnog reda.

– Na Aktualnom satu raspravljat će se o podizanju optužnice protiv Vladimira Benca, o »3. maju«, a vijećnici su pokazali zanimanje za nabavku jakni i suncobrana za tvrtku Rijeka plus. Pozivam i sve pripadnike mlađe generacije da se kandidiraju i izađu na izbore za Savjet mladih jer su nam potrebni oni koji su ideološki neopterećeni. Očekuje nas rasprava o izvršenju proračuna koji pokazuje da se gospodarstvo oporavlja, ali da je porezna reforma bila loša za gradski proračun te prihvaćanje odluke o subvencioniranju privatnih dječjih vrtića – najavio je Poropat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
I u Rijeci se bira novi Pan – jeste li i vi na glasanju u petak?