Darovi HNS-a

Odjeci videouratka male nogometašice: Gabrijela oduševila nogometnu Hrvatsku

Marko Cvijanović

ZVIJEZDA JE ROĐENA – Gabrijela pred ispunjenim tribinama HNS

ZVIJEZDA JE ROĐENA – Gabrijela pred ispunjenim tribinama HNS

Šestogodišnja Opatijka Gabrijela Brajković, kći prerano preminulog bivšeg nogometaša Rijeke Gorana, i njezina mama Marina Kirigin gosti Hrvatskog nogometnog saveza koji je podijelio njihov video na Facebooku



RIJEKA »U jednom smislu… Prijaviteeee se na nooooogooooomeeet. Samo cure, ne dečki, zato jer ima previše dečki…« Najzanimljiviji je to ulomak iz već poznatog videouratka šestogodišnje Gabrijele Brajković i njezine mame Marine Kirigin koji je uoči Božića spontano nastao u njihovom opatijskom domu, a onda se munjevito raširio društvenim mrežama.


Gabrijela je kći pokojnog Gorana Brajkovića, dugogodišnjeg uspješnog prvotimca »Rijeke« koji je ljetos prerano otišao putem dobrih spominjanja, a u videu se hvali prvim trofejom otkako je nedavno postala nogometašica »Opatije« u kojoj je prve korake napravio i njezin tata Goran.


Mala Gabrijela je na jednom malonogometnom turniru zaslužila nagradu za najmlađu igračicu, ali povod videu je zapravo njezin vapaj da se u klub uključi više djevojčica kako bi u svlačionici i na terenu imala žensko društvo.




Ima li bolje promidžbe ženskoga nogometa od Gabrijelina zvonkoga glasića kako poziva djevojčice da joj se pridruže i pritom k’o iz topa diktira broj mobitela svoje mame Marine?


Video je naišao na oduševljenje glasnogovornika i fotografa Hrvatskoga nogometnoga saveza, Tomislava Pacaka i Drage Sopte, koji su ga podijelili na službenoj Facebook stranici krovne organizacije hrvatskoga nogometa i do današnjega dana skupili sedamdesetak  tisuća pregleda. Da ne ostane sve na oduševljenju, Drago je, uz pomoć Borisa Durlena, za Gabrijelu organizirao iznenađenje u novootvorenom informativno-multimedijskom centru HNS-a u Zagrebu. Ispod okićene jelke dočekala ju je puna kutija darova. Ovo je bila Gabrijelina reakcija kad ju je otvorila:


– Uuuu, ovdje svega ima, ajme dobila sam pravi hrvatski dres, hlačice, štucne… Čašu, bilježnicu na hrvatske nogometaše… Sve je fora, rekla je Gabrijela i pritom, onako u svom stilu, zapjevala prigodnu pjesmicu:– »U tunelu usred mraka, stoji pehar za prvaka, ispod njega sitno piše – NK Opatija i nitko višeeeee!«

Sve je, nema dvojbi, zabilježeno kamerom. Pitanje je vremena kad će osvanuti novi Gabrijelin video. Zvijezda je u svakom slučaju rođena!