Značajno ulaganje

Novi sjaj: Na kraljevičku Rivu stižu voda i struja

Biljana Savić

Postavljena su tri ormarića struje i vode s po  četiri priključka, a riva je dodatno učvršćena betonskim oplatama, pa je sad sigurna za pristajanje ribarskih i brodova dužih od 15 metara



KRALJEVICA I Kraljevica će ove godine imati struju i vodu na operativnoj ribarskoj rivi. Prva faza radova je pri kraju i trebala bi biti gotova do kraja ovoga tjedna, kad će riva u Kraljevici dobiti novi sjaj, ali sjaj u pravom smislu riječi, jer će, dakle, dobiti struju i vodu. Podsjetimo, Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena prošle je godine od Ministarstva pomorstva dobila 650 tisuća kuna za postavljanje električnih i vodovodnih instalacija na operativnoj obali u luci Kraljevica, u svrhu pružanja usluga ribarskim brodovima na vezu i na prekrcajnom i iskrcajnom mjestu. Kako doznajemo od ravnateljice ove Županijske lučke uprave, Dijane Mihaljević, riječ je o ukrcajno-iskrcajnom mjestu za ribare i za brodove duže od 15 metara.


Prva faza


– U prvoj fazi smo postavili tri ormarića struje i vode, a svaki od njih ima četiri priključka za struju i vodu. Do kraja tjedna gradnja infrastrukture trebala bi biti gotova, a onda je potez na Elektroprimorju da nam sprovede struju. Stavili smo i klupice na rivu, ali smo jako pazili da ne smetaju brodicama ni kamionima koji dolaze po ribu, a da budu u funkciji svih građana, postavili smo i žardinjere i koševe za smeće, i nakon što Elektroprimorje uvede struju, riva će biti spremna za turističku sezonu, vjerujem već u travnju – kaže nam Mihaljević te naglašava da je postavljanjem infrastrukture za struju i vodu kraljevička Riva dodatno učvršćena betonskim oplatama, pa je sad »zdrava« i sigurna za pristajanje brodova.


Druga faza


Druga faza uređenja kraljevičke Rive bilo bi postavljanje pametnih klupica, popločavanje…. ali za to trenutno nema novca. – Raduje me uređenje rive i činjenica da će se na ovaj način obogatiti sadržaji za nautičare, goste grada. Ovaj projekt izveden je zahvaljujući dobroj suradnji Ministarstva pomorstva, Lučke uprave i grada. Uvijek ističem da pozitivna komunikacija i suradnja moraju dati rezultate. Kao gradonačelnik uistinu imam odličnu suradnju s ravnateljicom Lučke uprave, resornim ministarstvom i već sad se radujem budućim projektima koji će u mnogome pridonijeti razvoju područja lučkog bazena i samog grada, a tu prvenstveno mislim na projekte lučice Carovo i sutra lučice Črisnjeva, koje bismo u skoroj budućnosti zajednički trebali realizirati – kaže kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.