Stručni žiri odlučio

Natječaj Novog lista i Tower Centra Rijeka: Donovan Pavleković ponio titulu NajFotografa

Biljana Savić

Čestitke i nagrada NajFotografu – Silvija Gerc Vodopija, Saša Brusić i Donovan Pavletić / Foto V. Karuza

Čestitke i nagrada NajFotografu – Silvija Gerc Vodopija, Saša Brusić i Donovan Pavletić / Foto V. Karuza



RIJEKA Tower Centar Rijeka danas je bio pozornica najboljih hrvatskih fotografa koji su nesebično dijelili svoja iskustva, što je samo po sebi zanimljivo, pa spomenimo stoga da su Mare Milin, Jelena Balić, Filip Koludrović i Mario Poje bili na istom mjestu i isto vrijeme, ali još zabavnije je bilo to što je riječ bila o natjecanju još neafirmiranih, ali talentiranih mladih fotografa, odnosno proglašenje najboljih od njih. I to ne iz bilo čijeg oka i kriterija, nego od četiri spomenuta renomirana fotografa, te predstavnika Tower Centra Rijeka Saše Brusića i direktorice Marketinga Novog lista Silvije Gerc Vodopija. Što reći, nego da je ovim mladim talentima to bila čast, možda i više nego što ih je vukla želja za nagradom.


Čak 60 kandidata


Natječaj za NajFotografa pokrenuli su Novi list – lifetsyle prilog Life i Tower Centar Rijeka i trajao je od 9. do 23. ožujka, tijekom kojeg su kandidati trebali pripremiti i dostaviti mapu 7 svojih odabranih fotografija iz područja »fashion«, »lifestyle« ili »beauty«. Prijavilo se 60-tak kandidata, što je vrlo impresivan broj, ali, nakon odabira i pomne selekcije, u završni krug ušlo je 5 kandidata – Eni Brušnjak, Mateo Malvić, Donovan Pavleković, Marin Sušlić i Moreno Matković. Petoro odabranih odradili su protekle subote finalni zadatak u Tower Centru Rijeka, kad su morali pripremiti i odraditi svoje prvo profesionalno modno snimanje – prvo su trebali odabrati najfotogeničniju lokaciju za svoju zamisao, a potom uz pomoć modela iz agencija Tijara model management iz Pule osmisliti i realizirati savršenu modnu fotografiju. Ester Gallo, Karla Jokić i Barbara Marić kao stilistice odradile su odličan posao u pronalasku odjevnih kombinacija u trgovinama Tower Centra Rijeka.Stručni žiri je odlučio – NajFotograf je Donovan Pavleković, drugo mjesto osvojila je jedina dama među kandidatima Eni Brušnjak, a treće mjesto pripalo je Morenu Matkoviću.


Vjerujemo da su kandidati za izvedbu zadatka bili izrazito motivirani i nagradama – pobjednik Donovan Pavleković osvojio je vrijednosni bon u iznosu 5.000 kuna, mobitel NOA N10 sponzora H18 Megastore trgovine, novčanu nagradu u iznosu 1.000 kuna na Golden Tower kartici za kupovinu u Tower Centru Rijeka, te pravo na sudjelovanje u dvodnevnoj radionici koja će biti održana 2. i 3. svibnja u Rovinju na MASTERCLASS radionici modne fotografije kod Mare Milin.


Sretno im bilo!


Drugoplasirana Eni Brušnjak osvojila je mobitel NOA N20 i iznos od 500 kuna na Golden Tower kartici za kupovinu u Tower Centeru Rijeka, dok je trećeplasirani Moreno Matković osvojio mobitel NOA P1 i 500 kuna na Golden Tower kartici za kupovinu u Tower Centru Rijeka. Također, troje prvoplasiranih osvojili su, uz ove vrijedne nagrade, i priliku da surađuju na sljedećim modnim projektima priloga Life i Tower Centra.



Donovan Pavleković ima 21 godinu, rodom je iz Bjelovara, a studira u Zagrebu na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. – Nagrada mi znači sve jer nemam nimalo samopouzdanja i nikad nisam vjerovao u svoje fotografije, a ovo mi je jasan znak da je to što radim dobro. U prvom razredu srednje škole sam kupio kameru da se počnem baviti YouTubeom, ali sam uvidio da ne volim svoj glas i shvatio da želim fotografijom pričati priče.


Ali, već su dobili jednu predivnu nagradu – veliki stručnjaci – Mare Milin, Jelena Balić, Filip Koludrović i Mario Poje na panel raspravi koju je vodila Belma Džomba stajali su oči u oči s njima i otkrili im što je to modna fotografija i kako biti uspješan modni fotograf. Od najboljih su čuli male tajne modne fotografije, kako pristupiti poslu, kako uhvatiti idealan trenutak za fotografiju, kako ostvariti plaćene suradnje – kako bi im budući put do uspjeha bio što kraći i lakši.Sretno im bilo!