Izabran predsjednik

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Kastva prošla bez »političkih strasti«

Edi Prodan

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Potpredsjednici Gradskog vijeća su Ivica Lukanović i Hrvoje Perić



KASTAV   Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kastva  koju su vodili Jasna Turak, predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, te dosadašnji gradonačelnik Ivica Lukanović, nositelj liste s najviše osvojenih glasova na nedavnim izborima kojem su novoizabrani vijećnici i svečano prisegnuli, za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Zemir Delić, predsjednik Narodne stranke Reformisti koji je bio i jedini kandidat za tu funkciju.


Izabran je sa 16 glasova za, dok je jedan od vijećnika bio suzdržan.


Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća, podržan od strane devet vijećnika, diplomirani je ekonomist s višedesetljetnim profesionalnim iskustvom u nizu tvrtki, dok je danas građevinski poduzetnik.




Izbor za potpredsjednike Gradskog vijeća donio je manje nesuglasice u tumačenju poslovnika. Predloženi kandidati bili su Ivica Lukanović, Hrvoje Perić te David Marot, a nakon provedenog glasanja na te su funkcije izabrani Lukanović i Perić.


– Zahvaljujem se u ime svih novoizabranih, a ono što me veseli je da se već na ovoj konstituirajućoj sjednici moglo vidjeti kako su se predizborne strasti smirile, nadam se također da ćemo svi zajedno biti maksimalno posvećeni isključivo radu na opće zadovoljstvo, istaknuo je Delić. Prisutnima se obratio i novoizabrani gradonačelnik Matej Mostarac koji je istaknuo kako je svima otvoren za suradnju, kako želi maksimalno otvorenu komunikaciju i rad na zadovoljstvo građana.