Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Odgovor HDZ-u

Jurešić: 'Pozivam Beakovića da podnese ostavku na mjesto županijskog vijećnika kao što je obećao ako ga ulovimo u laži'

Za zdraviju političku klimu u Primorsko-goranskoj županiji bilo  bi krajnje vrijeme da gospodin Beaković ovaj put održi svoju riječ i svoje mjesto u Skupštini prepusti nekom ozbiljnijem tko će znati doprinijeti razvoju ove županije na korist svih njezinih stanovnika - Valerij Jurešić / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Za zdraviju političku klimu u Primorsko-goranskoj županiji bilo bi krajnje vrijeme da gospodin Beaković ovaj put održi svoju riječ i svoje mjesto u Skupštini prepusti nekom ozbiljnijem tko će znati doprinijeti razvoju ove županije na korist svih njezinih stanovnika - Valerij Jurešić / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 8. lipanj 2018. u 15:29 2018-06-08T15:29:00+02:00

Nema nikakve istine u tome da su županijske službe sudjelovale u „krivotvorenju“ podataka u matičnoj evidenciji HZMO-a da bi se meni pogodovalo. Posjedujem i dokumentaciju koja to potvrđuje, te sam ju spreman podastrijeti javnosti. Moje radno iskustvo nije neka apstraktna brojka nego mjerivo i javnosti dobro poznato razdoblje od dvadesetak godina mojeg intenzivnog rada na najsloženijim poslovima, o čemu mogu svjedočiti brojni znanstvenici i javni djelatnici, piše Jurešić

Donedavni pročelnik PGŽ-a za kulturu Valerij Jurešić odgovorio je na napade HDZ-ovog županijskog vijećnika Dinka Beakovića.

'Upoznat s navodima današnje press konferencije hadezeovih vijećnika iz Županijske skupštine PGŽ šaljem vam ove činjenice na uvid. Nema nikakve istine u tome da su županijske službe sudjelovale u „krivotvorenju“ podataka u matičnoj evidenciji HZMO-a da bi se meni pogodovalo. Posjedujem i dokumentaciju koja to potvrđuje, te sam ju spreman podastrijeti javnosti. Moje radno iskustvo nije neka apstraktna brojka nego mjerivo i javnosti dobro poznato razdoblje od dvadesetak godina mojeg intenzivnog rada na najsloženijim poslovima, o čemu mogu svjedočiti brojni znanstvenici i javni djelatnici. Vijećnika Beakovića ujedno pozivam da bude čestit ovaj put i da ostavku na svoje vijećničko mjesto kao što je obećao ako ga ulovimo u laži', piše Valerij Jurešić.

'Istina je da sam 15. svibnja 2015. bio na sastanku kod tadašnjeg predstojnika područne službe HZMO-a gospodina Nedjeljka Tomića, te predao Prigovor kojim sam tražio ispravak netočno upisanih podataka o stručnoj spremi i traženoj stručnoj spremi u matičnoj evidenciji. Jednako tako, istina je da mi je 18. lipnja 2015. stiglo rješenje kojim se odbija taj moj zahtjev, te se upućujem na to da te podatke mogu mijenjati samo poslodavci kroz propisani obrazac. To je dio moje neravnopravne borbe s manipuliranim državnim službama koje odbacuju moje radno iskustvo u nezavisnom sektoru jer sam bio samozaposlen. Dakle, niti je nešto promijenjeno, niti su u nečem što se nije dogodilo sudjelovale županijske službe', nadodaje Valerij Jurešić.

Jurešić ističe da je iznesena i tvrdnja da mu se treba brisati radni staž, da treba vratiti plaće i slično. 'To su populističke besmislice jer je temeljno ustavno pravo da radnik bude plaćen za svoj rad. A, ja sam u Primorsko-goranskoj županiji svoj posao radio intenzivno i uspješno. O tome mogu svjedočiti i brojni hadezeovi načelnici i gradonačelnici, od Kraljevice i Bakra, do Općine Vinodolske i Brod Moravica', piše Valerij Jurešić.

'Problem vijećnika Beakovića je očito negdje drugdje, obzirom da je 2014. dao javnu podršku mome radu, ali i zatražio da mu pomognem u prodaji dječjih igrala na Platku i drugdje po županiji. Da sam tada „pomogao“ vjerojatno ovog progona ne bi bilo. Zato, za zdraviju političku klimu u Primorsko-goranskoj županiji bilo  bi krajnje vrijeme da gospodin Beaković ovaj put održi svoju riječ i svoje mjesto u Skupštini prepusti nekom ozbiljnijem tko će znati doprinijeti razvoju ove županije na korist svih njezinih stanovnika', piše Valerij Jurešić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.