Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Udruge predstavile aktivnosti

Festival tehničke kulture privukao brojne mlade znatiželjnike

Festival se »ispod šatora na najpopularnijoj šetnici« održava sedmi put / Foto VEDRAN KARUZA
Festival se »ispod šatora na najpopularnijoj šetnici« održava sedmi put / Foto VEDRAN KARUZA
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2019. u 7:29 2019-09-27T07:29:50+02:00

Posebne atrakcije Festivala bile su oltimeri Oldtimer kluba Rijeka, radovi zadruge Učeničkog doma Kvarner (riječ je o kreativnim uratcima), zatim stara učila s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prve sušačke gimnazije

RIJEKA Brojne udruge, članice Zajednice tehničke kulture Rijeka, jučer su na Korzu predstavile svoju aktivnost na sedmom Danu tehničke kulture – Festivalu tehničke kulture.

Riječ je o događaju koji ima cilj potaknuti mladež i građane na uključivanje u jedno od niza tehničkih aktivnost. Posebne atrakcije Festivala bile su oltimeri Oldtimer kluba Rijeka, radovi zadruge Učeničkog doma Kvarner (riječ je o kreativnim uratcima), zatim stara učila s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prve sušačke gimnazije.

Građani su mogli vidjeti radove učenika, sudionika državnih natjecanja iz robotike, automatike i elektrotehnike, ali ujedno sudjelovati na raznim radionicama. Zapravo cijela paleta tehničke kulture predstavila se javnosti.

Građani su mogli vidjeti radove učenika, sudionika državnih natjecanja / Snimio Vedran KARUZA

ZTK Rijeka ima 62 članice i godišnje odradi preko 20 radionica kroz koje prođe i do 2.000 učenika. Interesa za tehničku kulturu ima, i to najviše iz robotike, a zatim dronova.

Na upit vidi li se po održavanju Festivala određeni rezultat u kontekstu povećanja sudionika po radionicama, tajnik spomenute organizacije Kazimir Mihić nam je odgovorio potvrdno.

- S obzirom da je satnica tehničkog odgoja smanjena, ovaj događaj je baš osmišljen kako bi svi oni koji imaju interes za tehničku kulturu kroz izvannastavnu aktivnost stekli određena znanja i vještine, ukazao je Mihić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.