Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
22. studenoga 2019.
'Upoznaj svoju zemlju'

foto Danas održana besplatna vođenja i razgledi u Rijeci i još 55 gradova

Skupina zainteresiranih građana pred zgradom riječkog kazališta / Snimila Ines MICULINIĆ
Skupina zainteresiranih građana pred zgradom riječkog kazališta / Snimila Ines MICULINIĆ
Autor:
Objavljeno: 13. siječanj 2019. u 17:01 2019-01-13T17:01:10+01:00

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) i ove godine u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske (15. siječnja), u nedjelju 13. siječnja je organizirala besplatna vođenja i razglede u 56 gradova i lokacija.

Riječ je o projektu »Upoznaj svoju zemlju«, kojega ZDTVH organizira uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a u okviru kojega građani mogu iskoristiti priliku i na jedan dan postati turisti u svome gradu, uz stručno vodstvo turističkih vodiča.

Besplatna vođenja organizirana su u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča - članice ZDTVH-a i partneri, i to u 56 gradova (zaštićenih lokaliteta).

»Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje«, naglašavaju iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Ujedno ističu i važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje, uz napomenu da je još u izradi pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta, jedinih mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

20190113_122047
Turistički obilazak centra Rijeke / Snimila Ines MICULINIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.