Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Pametni i talentirani

Članovi Budi++ Boris Španić i Antonio Erdeljac na državnom natjecanju iz informatike

Foto: Damir Škomrlj
Foto: Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2017. u 13:24 2017-03-03T13:24:56+01:00

RIJEKA Članovi Budi++ ekipe Centra tehničke kulture Rijeka, pametni i talentirani Boris Španić i Antonio Erdeljac zaslužili su poziv na državno natjecanje iz informatike u Primoštenu, gdje će od 14. do 17. ožujka odmjeriti snage s najboljima u svojoj kategoriji.

Boris Španić, učenik sedmog razreda OŠ Zamet plasirao se na državno natjecanje u kategorijama algoritmi i logo, a u ovoj drugoj kategoriji je briljirao, rješivši 100 posto testa. Antonio Erdeljac učenik je prvog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, a sudjelovao je u kategoriji razvoja softvera s radom ZoneFunds, a jedini je učenik prvih razreda koji je zazlužio odlazak na državno natjecanje u toj kategoriji.

Obojica su plasman na državnu razinu osigurali na županijskom natjecanju na kojem je sudjelovalo 11 učenika i učenica, koji se u CTK Rijeka pripremaju za natjecanja, uz mentorsku podršku Dina Ilića i Ivane Žužić, bivših polaznika programa za darovite učenike, koji su sad mentori novim generacijama.

Projekt Budi++ već se godinama provodi u CTK Rijeka, a omogućuje učenicima pripremu za različita natjecanja, od onih školskih pa do Croatia Makers Lige, Logo lige, HONO lige i drugih. Polaznici i sami organiziraju natjecanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.