Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
28. siječnja 2020.
Stižu u Zagreb

foto/video Četiristo trećemajaca sprema se na Markov trg: "Direktore, lažeš!"

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2018. u 15:15 2018-08-24T15:15:00+02:00

Sa njima će ići i direktor Maksimilijan Percan, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se u Zagreb uputiti službenim audijem A6 ili će se usuditi ući u jedan od autobusa

RIJEKA Za odlazak u Zagreb na Markov trg prema zadnjim informacijama na licu mjesta upisalo se 400-injak trećemajaca, a u sindikatu sad traže način kako za sve te ljude osigurati autobuse.

Sa njima će ići i direktor Maksimilijan Percan, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se u Zagreb uputiti službenim audijem A6 ili će se usuditi ući u jedan od autobusa.

Riječ je o čovjeku koji i dalje ne želi odstupiti sa svoje pozicije. Kako je on to objasnio: "Ne želim trećemajce napustiti u ovom teškom trenutku".

R248AM17
Treći dan štrajka u 3. maju / Foto Marin Aničić

No, zato je od početka prošle godine, kada je zamijenio Domagoja Klarića na čelu 3. maja, uredno pozajmio dodatnih 120 milijuna kuna sredstava iz 3. maja Uljanikovim društvima u Puli. Sveukupno sada pozajmice 3. maja Uljaniku iznose 523 milijuna kuna.

Koliki su efekt na radnike imala njegova današnja opravdanja, svjedoči i reakcija jednog od trećemajaca. Direktoru je poručio: "Lažeš!". Kako je to danas izgledalo, pogledajte u videu Marina Aničića.

U ljeto prošle godine, podsjetimo u 3. maju krenuli su prvi zastoji u proizvodnji jer je već ponestajalo novaca za nabavku osnovnog materijala.

U 3. maju danas je bilo burno. Direktor se radnicima pokušavao opravdati, ali je žestoko izviždan. U krugu 3. maja postavljena su vješala, a bačeno je i pokoje jaje prema Upravi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze