Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Sastanak

Vodstvo Uljanika i sindikati o ulasku strateškog partnera

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2017. u 15:55 2017-11-23T15:55:44+01:00

 Uprava Uljanika je sindikate koji djeluju u tom brodogradilištu u četvrtak upoznala s planovima restrukturiranja te ulasku strateškog partnera koji bi s državom podijelio troškove restrukturiranja i ojačao pregovaračku poziciju pred Europskom komisijom.

»Imali smo konstruktivan i dobar sastanak s vodstvom Sindikata metalaca Hrvatske, kojemu smo prezentirali sve ključne okolnosti poslovanja Uljanik grupe i planove restrukturiranja Uljanik brodogradilišta. Sindikatu smo potvrdili interes za ulaganjem više strateških partnera, odnosno nastavkom razvijanja brodogradnje na obje lokacije, u Puli i Rijeci«, rekao je nakon sastanka direktor poslovno-informacijskih sustava Uljanika Hrvoje Markulinčić.
Uljanik po njegovim riječima razgovara s nekoliko ozbiljnih domaćih i stranih tvrtki u branši i izvan nje.
»Za program restrukturiranja koji u sebi sadrži diverzifikaciju brodogradnje itekako se nailazi na interes budućih investitora«, ustvrdio je Markulinčić dodajući da se to odnosi na gradnju visokosofisticiranih brodova.

Naglasio je kako je Uljanik jedino među hrvatskim brodogradilištima koje još nije restrukturirano.
»Uljanik brodogradilište, u zadnjih deset godina iscrpljeno krizom, ipak je učinilo neke ozbiljne i važne korake, kako za brodogradnju tako i državu u cjelini. Sada, kada su knjige narudžbi i navozi puni, pravo je vrijeme za početak restrukturiranja. Restrukturirati brodogradilište kada su navozi prazni, vjerujte mi, jako je teško«, zaključio je Markulinčić.
Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata Vedran Dragičević ocijenio je trenutno stanje u Uljaniku dobrim, ali smatra da bi ga Vlada trebala financijski poduprijeti dok ne dođe strateški partner. Bilo dobro da strateški partner bude iz Hrvatske, kaže Dragičević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.