Vođa »trećeg puta«

Škoro traži bjanko-zadužnicu, desnica mu otkazala poslušnost

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

»Škoro u svojm izjavama i intervjuima priča kao da je sve riješeno, a zapravo ništa još nije dogovorno«, rekao je jedan od sugovornika iz ekipe koja je podržala Škoru na predsjedničkim izborima



ZAGREB – Novi vođa »trećeg puta« Miroslav Škoro razbijesnio je partnere zahtjevom da se na parmalentarnim izborima odreknu naziva svojih stranaka i da mu potpišu bjanko-zadužnicu piše u petak Jutarnji list, ističući da se desnica okrenula protiv Škore.


»Jasno je da za formiranje novog političkog brenda nemamo dovoljno vremena, pa mislim kako je najbolje rješenje da ostanemo pokret i da na izbore izađemo pod mojim zaštitnim znakom« izjavio je u nedavnom intervjuu, među ostalim, pjevač i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro, najavljujući izlazak svoje političke opcije na parlamentarne izbore.


U više je navrata naglasio potrebu ujedinjenja pod istim kišobranom pa iako bi se iz nekih njegovih izjava dalo zaključiti da su u Škorinu taboru pripreme za parlamentarne izbore u punom jeku, čini se da to baš i nije tako.




A prema nekim informacijama, među strankama koje su mu dale podršku počelo je bujati i nezadovoljstvo zbog nekih inicijativa koje, doznaje Jutarnji, stižu iz Škorina najužeg kruga.


»Škoro u svojm izjavama i intervjuima priča kao da je sve riješeno, a zapravo ništa još nije dogovorno«, rekao je jedan od sugovornika iz ekipe koja je podržala Škoru na predsjedničkim izborima. Ističe kako je bilo samo nekoliko razgovora i to na načelnoj razini te da tek treba sjesti i razgovarati.


Škoro je dosad obavio samo pojedinačne razgovore s Ružom Tomašić, Božom Petrovom i Ladislavom Ilčićem, ali tom prilikom nije dogovoreno ništa konkretno.


Više informacija je posljednjih dana, ističu, unijelo nemir među desničare okupljene oko Škore. Jedna od njih je da bi na izbore trebali izaći kao Nezavisna lista Miroslava Škore, pri čemu na listi ne bi stajala imena drugih stranaka, primjerice Mosta ili Hrvatskih suverenista u sklopu kojih su Blok za Hrvatsku, Hrvatska konzervativna stranka te Hrast, bez obzira na to što bi na listi bili i njihovi kandidati.


»To nije samo zbog ‘nove priče’ koja se stvara za parlamentarne izbore, nego se tu prije svega radi o financijama jer bi sav novac koji bi iz državnog proračuna dobili oni koji su osvojili mandate išao Nezavisnoj listi Miroslava Škore, a ne strankama čiji je kandidat prošao«, objašnjava.


Dnevnik navodi i da se neki s desnice ne žele odreći svojih stranačkih brendova.


Komunikacijski direktor Škorina izbornog stožera u predsjedničkoj kampanji Mate Mijić kazao je da još nisu donesene nikakve konkretne odluke.


»Ozbiljni razgovori s partnerima tek slijede. Ima različitih ideja i inicijativa pa kad vidimo što je svima prihvatljivo, donijet ćemo odluke«.