Gostovanje na Poljudu

Simon Rožman uoči Jadranskog derbija: Složili smo pobjedničku strategiju

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ

Želimo igrače koji će ginuti za klub i oni su sada toga svjesni. Vidi se na treninzima zadnjim kako želimo biti tim, ne samo skupina ljudi. Želim da se postavimo hrabro i agresivno i da izgledamo kao prava momčad koja se bori za neke stvari - kaže trener Rijeke



RIJEKA Nogometaše Rijeke u nedjelju očekuje uvijek teško gostovanje na Poljudu. Hajduk je trenutno u prvenstvu šest bodova ispred Rijeke, ali s utakmicom više. Trener “bijelih” Simon Rožman kaže kako poštuje njihovu jačinu, ali da su spremili strategiju za Jadranski derbi. 


– Analizirali smo i pričali o tome kako želimo izgledati protiv Hajduka. Složili smo dobru strategiju kako bi onda izašli kao pobjednici iz derbija. Ima puno činjenica o njima – kako dugo nisu izgubili na svojem terenu, kako daju tri gola kući i tako dalje. Mi to sve poštujemo, ali razmišljamo samo o sebi – rekao je trener Rijeke Simon Rožman koji od svojih igrača želi stvoriti momčad, a ne pojedince. 


– Želimo igrače koji će ginuti za klub i oni su sada toga svjesni. Vidi se na treninzima zadnjim kako želimo biti tim, ne samo skupina ljudi. Želim da se postavimo hrabro i agresivno i da izgledamo kao prava momčad koja se bori za neke stvari. Hajduk ima jaku momčad i jako su agresivni. Iako im nedostaju dva stopera, mislim da će ih oni jednako dobro znati nadomjestiti. Imaju i dobru tranziciju, a uostalom, ako si u vrhu hrvatskoga nogometa, onda si sigurno dobar – kaže Rožman. 




O Hajduku je i igrač Rijeke Luka Capan imao samo riječi hvale i respekta…


– Hajduk igra jako dobro na svom terenu, imaju praktički sve pobjede što odmah znači da imaju i neku ulogu favorita u ovoj utakmici. Mi moramo biti pametni i strpljivi i na njihovu agresiju odgovoriti još agresivnije. Na Poljudu moraš dati sve od sebe i nadati se pobjedi – rekao je Luka Capan. 


Za nedjeljni susret spremni su svi igrači osim Kvržića koji se polako vraća u trenažni proces. 


– Za 7-8 dana će Kvržić biti s ekipom i bit će u potpunosti spreman. Svi ostali su spremni za nedjelju i maksimalno fokusirani, svi se polako dižu – kaže Rožman koji je potom naglasio i problem s Velkovskim. 


– Velkovski je imao neku ozljedu nakon reprezentacije i zato smo ga sačuvali. Bitno mi je ovdje reći da mi kao klub ne možemo ništa protiv reprezentacije, ona je uvijek iznad kluba. Ovdje je reprezentacija Sjeverne Makedonije ušla u velik rizik jer igrač poslije ozljede nije bio spreman za tolike napore. Zato mi sad moramo biti pametniji da ga opet ne stavimo pod takvo opterećenje koje bi onda moglo staviti njegovu karijeru pod rizik – zaključio je trener “bijelih”.