Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Posljednja večer

foto 'Sjedni, pet': Završio Jazz Time Rijeka, pamtit će ga i publika i izvođači

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2017. u 23:25 2017-11-26T23:25:00+01:00

Treću, posljednju večer 26. Jazz Timea Rijeka svojim su nastupom zaključili Denis Razumović Razz i Henry Radanović, te Vedran Ružić.

Prvospomenuti dvojac ili Razz i Henry publici u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predočili su svoj zajednički album prvijenac imena »Urban Minority«.

S pozornice su rasuli zvuke tradicionalnog jazza protkanog urbanim izričajem, odnosno svim ljubiteljima jazza prekrasni dijalog između urbanog kontrabasa i urbanog saksofona za koje se vidi da baš kao i oni koji ih sviraju prijateljuju ne od jučer, već od djetinjstva. Na kraju nastupa pridružio im se i Tonči Grubišić na bubnjevima što je izazvalo ovacije u publici.

Kontrabasist Vedran Ružić, Pavle Miljenović (gitara) i Borko Rupena (bubanj) na festival su došli s projektom »Spiritual Market«.

Riječ je o jazz albumu okrunjenom Porinom ili o Ružićevom projektu zamišljenom kao glazbena posveta putovanjima Marka Pola. Sedam kompozicija priča priču o moreplovcu, istraživaču i vječnom putniku Marku Polu koja je popraćena i filmom čiju režiju potpisuju Ira Tomić i John Kardum.

Publika zadovoljna, umjetnički direktor Festivala također, izvođači puni usta hvale što znači da će 26. Jazz Time u povijest riječkog jazza bit upisan s opaskom »sjedni, pet«.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.