Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
FINALNA VEČER

foto Riječka publika pljeskom ispratila ovogodišnje mikovce: Tri tenora odnijela pobjedu MIK-a 2017.

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor: ,
Objavljeno: 2. srpanj 2017. u 23:39 2017-07-02T23:39:16+02:00

Nakon šest dana putovanja i druženja, mikovska karavana satkana od gotovo stotinu članova uplovila je u matičnu luku tj. Rijeku i finalnom večeri održanom  u Sportskoj dvorani Zamet završila ovogodišnju mikovsku štoriju. Glasovi publike u Opatiji, Malinskoj, Kastvu, Raši i Rijeci iznjedrili su pobjednika pa su titulu publici najboljih izvođača na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera ponijela mikovska »tri tenora« ili Voljen Grbac, Joso Butorac i Edi Šegota, kojeg je na riječkoj večeri zamijenio Dado Baričević, koji su publiku »kupili« pjesmom »Živet će vavik naša beseda« za koju je glazbu i aranžman napisao Robert Grubišić, a tekst potpisuju Robert Pilepić i Voljen Grbac. »Tri tenora« pobijedila su sa 110 bodova.

Drugo mjesto i 96 bodova dijele Nina Fakin sa skladbom »Ča je život« (Andrej Baša - Robert Pilepić - Andrej Baša) i Mladen Grdović koji je izveo »Istrijanko ruku ti prosin« (Ivica Šeperić - Ivica Šeperić - Branko Glavan), dok je s 84 bodova treće mjesto je osvojila Martina Majerle »Teče, teče Rečina« (Bruno Krajcar - Daniel Načinović - Aleksandar Valenčić).

vitt1

Tako je glasala publika, a stručni ocjenjivački sud? E, pa stručni su ljudi prvu nagradu dodijelili kompoziciji »Pirovjanska« za koju je glazbu i aranžman načinio Duško Rapotec Ute, tekst Vjeko Alilović, a maestralno ju izveo Alen Vitasović.

Drugoplasirana skladba, po mišljenju stručnog žirija je »Canzone alla mia terra« u izvedbi Nevije Rigutto i Francesca Squarcie koji potpisuje i glazbu, tekstopisac je Giacomo Scotti, a aranžer Aleksandar Valenčić.

Treće mjesto na ljestvici stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je pjesmi »Sunce su bile tvoje oči« čiji su autori Alfred Šaina i Aleksandar Valenčić, koji su združenim snagama napisali glazbu, a onda solo Šaina tekst, a Valenčić aranžman. Onaj koji je fantastično iznio pjesmu pred publiku je Antonio Krištofić.

FO0207ED3

Koliko je Antonio bio dojmljiv u interpretaciji potvrđuje »Zlatni mikrofon«, tradicionalna nagrada što ju dodjeljuje Radio Rijeka koja je otišla u njegove ruke.

Prema mišljenju Čakavskog sabora najbolji tekst na MIK-u 2017. napisala je Đurđa Grujičić, autorica teksta kompozicije »Daž« koju je izvela Klapa Kastav.

Nagrada »Nello Milotti«, odnosno »Roženice«, za najprimjerenije zastupljen istarski melos što ju godinama dodjeljuje Radio Pula otišla je u »regal« Daniela Načinovića, čovjeka koji potpisuje glazbu kompozicije »Istro, ti si cvit na moru« što je izveo Erik Balija.

Pjesma »Zlato moje« u izvedbi Melanije Purić i Krešimira Perovića ima najboljeg aranžera, a njegovo ime je Ivano Puž.
Pomorski radio – Radio Bakar »zadužen« za izbor najboljeg debitanta tu je titulu dodijelio Mateu Resmanu.

Nagradu »Beseda« za pjesmu koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, a dodjeljuje ju Novi list ove godine dijele skladba »Pirovjanska« (Duško Rapotec Ute – Vjeko Alilović – Duško Rapotec Ute) u izvedbi Alena Vitasovića i skladba »Daž« (Sanjin Ljubotina – Đurđa Grujičić – Aleksandar Valenčić) u izvedbi Klape Kastav.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista 

FO0207ED1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.