Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Riječka pjevačica

Nikolina Tomljanović nastupa na Trsatu: 'Imam tremu, ali kad stanem na binu, silno ću guštati'

Foto HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL
Foto HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2019. u 16:03 2019-08-19T16:03:04+02:00

Na tren ne mogu vjerovati da ću imati samostalni koncert. Dvadeset i šest sam godina na glazbenoj sceni, a opet neke mi se stvari događaju prvi put, pa tako i ovaj koncert. Okupila sam krasne glazbenike, otkrila nam je Nikolina

RIJEKA - Program Ljeta na Gradini sutra se nastavlja prvim samostalnim koncertom riječke pjevačice Nikoline Tomljanović.

Nikolina glazbenim vodama plovi više od 25 godina, nekad kao članica zbora Putokazi, kao članica grupe E.N.I. te od 2014. godine kao samostalna izvođačica od 2014. godine. Njezine pjesme u prepoznatljivom pop country stilu vole i publika i kritika, što potvrđuju i nagrade. Koncertu na Trsatskoj gradini jako se veseli, a što priprema, doznajte u nastavku.

Sutra na Trsatskoj gradini imate prvi samostalni koncert. Kako ste se pripremali za njega?

– Na tren ne mogu vjerovati da ću imati samostalni koncert. Dvadeset i šest sam godina na glazbenoj sceni, a opet neke mi se stvari događaju prvi put, pa tako i ovaj koncert. Okupila sam krasne glazbenike (Alen Tibljaš, Mario Šimunković, Zvonimir Radišić, Sebastian Mavrić, Zoran Saulig, Dino Ivelja, Katarina Jurić) i tijekom srpnja i kolovoza smo se pripremali za koncert. Velika podrška su nam Whiteheadsi koji su nam ustupili svoj prostor za probe kao i dragi gosti koji će zapjevati i zasvirati s nama.

Brojni gosti

Imate li možda pred koncert tremu? Kako je se rješavate?

– Da, imam tremu. Baš je dosadna, hehe, ali to je normalno. Mislim da ću kad stanem na binu, silno guštati.

Što pripremate za koncert koji ste najavili kao »putovanje kroz povijest pop countrya – od Dolly Parton do Miley Cyrus«?

– Publika će svakako čuti većinu mojih pjesama kao i pop country uspješnice. S grupom E.N.I. imala sam par pop country pjesama (»Crna kutija«, »Prekrasan dan«) pa ću tim pjesmama pridružiti i pjesme poput »Jolene« Dolly Parton, »On the road again« Willieja Nelsona, »Nothing breaks like a heart« Miley Cyrus itd.

Imat ćete i nekoliko gostiju. Koga sve i zašto?

– Naravno, ništa ne može proći bez mojih E.N.I.-ca. Pridružit će nam se i Goran Gubić Hans, jedan od autora pjesme »Danas je ljubav«, Sandro Bastiančić iz grupe En face s kojim imam dva dueta na mom albumu prvijencu (»Bit će sve u redu«, »Sentimentalna«) te riječki country bend Crooks & Straights.

Prekrasan ambijent

Na Gradini ste već nastupali. Kakve uspomene nosite s najljepše riječke pozornice?

– Zaista nosim lijepe uspomene. I početkom ovog ljeta imala sam jedan nastup i bilo je doista krasno. Publika je jako lijepo reagirala na glazbu koju izvodim. A prekrasan ambijent… Nemam riječi.

Foto Pixsell

Nastupati pred svojom publikom sigurno nije lako. Kakva je, vaša, riječka publika u odnosu na publiku u drugim gradovima?

– Lakše je pjevati pred drugom publikom, manje poznatom. Ali, probila sam led kraćim nastupima i promocijom albuma u Rijeci.

Proteklog ste vikenda na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku primili nagradu za najslušaniju pjesmu 21. Večeri dalmatinske šansone 2018. prema HDS-u za pjesmu »Daleko« (Damir Bačić, Uršula Tolj). Što vam znači ta pjesma, i što vam znači ta nagrada?

– Izuzetno mi je vrijedna ta nagrada. Ipak je to prva potvrda moga truda, strpljenja i samostalnog glazbenog stvaralaštva. Nikad nisam tako dugo radila na nekoj pjesmi. Matej Zec kao aranžer i producent i ja, jako smo vjerovali u tu pjesmu i dugo smo tražili najbolje rješenje za nju. I eto, uspjeli smo napraviti odličan proizvod koji je upravo struka prepoznala, a očito i radijska publika. Na tome sam silno zahvalna i ponosna, naravno. Na koncu, tom sam pjesmom zaokružila cjelinu i izdala svoj prvi album.

Stalno se radi

Taj ste, prvi album predstavili krajem prošle godine. Radite li na novim pjesmama?

– Tako je. U prosincu 2018. objavila sam »Put po mom’ i kročim i dalje svojim putem. Nakon albuma izdala sam singl »Danas je ljubav« (Dinko Fazinić, Goran Gubić Hans) i predstavila ga na Zagrebačkom festivalu u siječnju ove godine, a u lipnju sam bila na CMC Festivalu s pjesmom »Dolazim po tebe« (Sandro Bastiančić). Neke nove pjesme sam već snimila, a neke su u planu. Uvijek se nešto radi.

Jeste li imali još nastupa ovog ljeta ili ste ljetne mjesece odlučili provesti odmarajući se?

– Imala sam nešto nastupa, nešto me još čeka nakon koncerta na Gradini, ali zaista sam puno vremena posvetila uvježbavanju pjesama i pripremama za svoj prvi koncert.

Po čemu ćete najviše pamtiti ovo ljeto?

– Apsolutno ništa ne može nadmašiti strukovnu nagradu, a isto tako nadam se da će na dan koncerta biti lijepo vrijeme i da će atmosfera biti baš onakva kakvu zamišljam i priželjkujem. Radost, ljubav i podrška najmilijih prate me i ovog ljeta i svakog dana, daju mi elan i vjetar u leđa.

Ulaznice

Ulaznice za koncert moguće je kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu te putem sustava mojekarte.hr i rijekamarketplace.com po cijeni od 40 kn. Na dan koncerta cijena ulaznica bit će 60 kn. Koncert počinje u 21.30, a ulaz se otvara u 20.30.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.