Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Zvijezde nisu jamac

Forbes objavio listu onih koji su podbacili sa zaradom, među njima i Clooney i Depp

Johnny Depp / Reuters
Johnny Depp / Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. studeni 2015. u 12:18 2015-11-27T12:18:00+01:00

Na Forbesovoj listi filmova koji nisu opravdali očekivanja najgore su prošli naslovi u kojima glume Bill Murray, te Sean Penn, Javier Bardem i Idris Elba

NEW YORK Iako su među među najvećim i najsjajnijim zvijezdama u Hollywoodu, George Clooney i Johnny Depp nisu uvijek jamac uspjeha pa su  se tako ove godine obojica našla u filmovima koji su najviše podbacili na kinoblagajnama. Slavni glumci pridružili su se Billu Murrayu i Seanu Pennu na listi zvijezda koje su glumile u najvećim ovogodišnjim holovudskim podbačajima koju je sastavio Forbes. Uspoređujući budžet snimanja i zaradu, i uzimajući u obzir filmove koji su se prikazivali u više od 2000 kina do sredine ovog mjeseca, sastavili su popis koji sadrži 15 filmova.

Doček na nož

Po tim kriterijima prvo je mjesto zauzela komedija »Rock the Kasbah« o ostarjelom rock menadžeru koji je zaglavio u Afganistanu. Film u kojem glavnu ulogu tumači Bill Murray kritičari su dočekali na nož, a ništa bolje nije prošla ni kod publike – zaradila je samo 2,9 milijuna dolara na uloženih 15 milijuna u produkciju.

 Triler »The Gunman« u kojem glume trojica poznatih glumaca Sean Penn, Javier Bardem i Idris Elba, drugi je na listi neuspješnih. Film je zaradio samo 10,7 milijuna, dok je njegovo snimanje stajalo četiri puta više. U trećeplasirani film »Blackhat« uloženo je 70 milijuna dolara, a zaradio je samo 19,4 milijuna.

 Četvrta je komedija »Nedovršen posao« koja je zaradila 14,4, a koštala je 35 milijuna dolara. Samo 2,3 milijuna zaradio je film »Jem i hologrami« u čiju je produkciju uloženo 5 milijuna dolara. Šesto mjesto zauzeo je film »Izvan/sebe« koji je zaradio 12,3 milijuna, dok je njegovo snimanje koštalo 26 milijuna dolara.

 S polovičnim uspjehom u kinima se prikazivala sedmoplasirana akcijska komedija »American Ultra«. U nju je uloženo 28 milijuna, a zaradila je 15,4 milijuna dolara. Nešto je bolje prošao film »Mi smo vaši prijatelji« u koji je uloženo 6 milijuna, od čega se vratilo 3,6 milijuna dolara. Na devetom je mjestu »Aloha«, romantična komedija s Bradleyjem Cooperom, Emmom Stone i Rachel McAdams u glavnim ulogama. Ona je na kinoblagajnama utržila 26,3 milijuna dolara, što je 10 milijuna manje od iznosa koji je uložen u njezin nastanak.

Minimalni plusevi

Film Johnnyja Deppa, komedija »Mortdecai«, zaradila je 47 milijuna dolara na uloženih 60 milijuna, što je glumca svrstalo na deseto mjesto na popisu. Jedanaesti je »Pan«, film s Hughom Jackmanom u naslovnoj ulozi, koji je na kinoblagajnama zaradio 119,8 milijuna dolara, a u njega je uloženo 30 milijuna više. Komedija »Jacuzzi Express 2« zauzela je 12. mjesto sa zaradom od 13,1 i budžetom od 14 milijuna dolara.

 U minimalnom je plusu ZF film »Jupiter Ascending« čije je snimanje koštalo 176 milijuna, a zaradio je 183,9 milijuna dolara. Slavni George Clooney nije bio tako loš, ali nije uspio spasiti Disneyjevu fantaziju »Tomorrowland« koja je bila veliko razočaranje na blagajnama.

 Film je zaradio 200 milijuna dolara, ali je na produkciju utrošeno 190 milijuna i, s jedva opravdanim proračunom, na 14. je mjestu ovogodišnjih podbačaja. Top 15 najvećih podbačaja zaključuje film »Crimson Peak« čija je produkcija stajala 55 milijuna, a zaradio je 62,6 milijuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.