Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
19. listopada 2019.
Ispis članka: U.Z.O.R. osigurao nezaposlenima Riječanima besplatno osposobljavanje po vlastitom izboru - Novi List

NoviList.hr

U.Z.O.R. osigurao nezaposlenima Riječanima besplatno osposobljavanje po vlastitom izboru

EU projekt

16. svibanj 2019 12:55

Napisao: Portal Novilist.hr

Nezaposlene osobe će imati priliku izabrati program stručne edukacije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada

RIJEKA Riječka Udruga U.Z.O.R. započela je EU projekt 'Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti', kojim nezaposlenima osiguravaju osposobljavanje po vlastitom izboru.

Tijekom naredne dvije godine Udruga za zaštitu obitelji - Rijeka će, dugotrajno nezaposlenim ženama žrtvama nasilja u obitelji, mladima dugotrajno nezaposlenima, kao i dugotrajno nezaposlenima omogućiti besplatno stjecanje stručnih znanja i vještina putem odabranog verificiranog programa osposobljavanja.

Nezaposlene osobe tako će imati priliku izabrati program stručne edukacije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Također, svima je osigurano individualno psihološko savjetovanje i stručna pomoć u učenju. Sve navedeno umanjit će rizik od socijalne isključenosti i siromaštva, ističu u udruzi.

Ciljevi su projekta: 

1. Jačanje stručnih znanja nezaposlenih - kroz uključivanje u programe obrazovanja odraslih

2. Osnaživanje te razvoj mekih i transverzalnih vještina nezaposlenih osoba kroz savjetovanje i radionice

3. Jačanje kapaciteta stručnjaka (koji rade s nezaposlenima) kroz uključivanje u radionice mindfulnessa

Projekt je u stopostotnom iznosu sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Njegova ukupna vrijednost je 702.776,41 HRK, a razdoblje provedbe traje do 31. ožujka 2021. godine.

- Od svog osnutka Udruga za zaštitu obitelji - Rijeka surađuje s Gradom Rijeka i sa Centrom za socijalnu skrb Rijeka koji su ujedno i partneri Udruge u Projektu. Kroz dugogodišnju zajedničku suradnju ostvareni su brojni vidljivi rezultati u domeni socijalne skrbi te je prepoznata potreba za dodatnom podrškom marginaliziranim skupinama.

Ovaj projekt će značajno doprinijeti zapošljavanju i socijalnoj integraciji nezaposlenih žena žrtava nasilja u obitelji kao i svih nezaposlenih osoba na način da kontinuirano jača stručna znanja te osoban rast i razvoj pojedinca, izjavila je koordinatorica projekta Paula Bogović.

Svi zainteresirani više informacija mogu dobiti na broju telefona 099 351 0196 ili se mogu javiti na mail uzor.edukacija@gmail.com. Kontakt osoba je Ana Fabijan.