Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Slabo posjećen koncert za pomoć radnicima 3. maja: Poznati riječki izvođači dali podršku trećemajcima - Novi List

NoviList.hr

Slabo posjećen koncert za pomoć radnicima 3. maja: Poznati riječki izvođači dali podršku trećemajcima

Humanitarna akcija

20. travanj 2019 22:43

Napisao: Ivana Kocijan

Foto S.Drechsler

Na humanitarnom koncertu Zajaši 3maja u sportskoj dvorani 3. maj prikupljana su novčana sredstva za pomoć djelatnicima brodogradilišta 3. maj koji već sedam mjeseci nisu dobili plaću.

Glazbenu podršku trećemajcima dali su poznati riječki izvođači koji su se u ovoj važnoj, tužnoj i ozbiljnoj situaciji odrekli honorara radi plemenitog cilja.

FO2004ED7
Humanitarni koncert za radnike 3. maja / Foto Sergej Drechsler

Na popisu izvođača našli su se: Paraf, Jonathan, Neno Belan i Fiumens, My Buddy Moose, En face, Šajeta, Gane Rimatore, Turisti te gosti iz Ilirske Bistrice Kvatroriti.
Možda zbog "krivog tajminga" - blagdanskog vikenda - ili nekog drugog razloga, hvalevrijedna humanitarna akcija nažalost nije privukla onoliko publike koliko bi trebala i zaslužila.

Za ulaznice je bilo potrebno izdvojiti 50 kuna, a za radnike 3. maja koji su na koncert došli s važećom radničkom iskaznicom, ulaz je bio besplatan. Sav novac prikupljen prodajom ulaznica bit će doznačen upravo trećemajcima, koji svoje plaće nisu dobili više od pola godine.