Prognoza

Meteorolozi najavljuju: Rijeku danas čeka snažno grmljavinsko nevrijeme uz malo kiše

P. N.

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Prognostičarski servis "Meteoalarm", pak, za područje Rijeke predviđa: "Mogući su lokalno izraženiji pljuskovi, praćeni grmljavinom i prolazno jakim vjetrom. Vjerojatnost grmljavine kreće se između 30 i 60 posto."



RIJEKA/ZAGREB Dnevna temperatura u Rijeci, prema prognostičarskom servisu Accuweather, danas bi se trebala popeti do ugodnih 29 stupnjeva celzijevih.


Vrijeme će biti djelomično sunčano, a predviđa se, također, grmljavinsko nevrijeme, i to snažno, u nekoliko navrata tijekom dana. Temperatura će se, prema prognozi spomenutog servisa, noćas spustiti do 19 stupnjeva celzijevih.


Prognostičarski servis yr.no, pak, Rijeci predviđa i nešto malo kiše, u razdoblju od 16.00 do 18.00 sati. Prema prognozuui ovog servisa, najviša dnevna temperatura trebala bi se penjati do 26 stupnjeva celzijevih.




Prognostičarski servis “Meteoalarm”, pak, za područje Rijeke predviđa: “Mogući su lokalno izraženiji pljuskovi, praćeni grmljavinom i prolazno jakim vjetrom. Vjerojatnost grmljavine kreće se između 30 i 60 posto.”


Prognoza za Hrvatsku pak za veći dio dana najavljuje pretežno sunčano, sparno i vrlo vruće vrijeme.


– Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz promjenjivu naoblaku, povremeno pljuskovi s grmljavinom, koji su prema kraju dana mogući i u unutrašnjosti, prognozira Državni Hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Vjetar bi trebao biti slab do umjeren, u Gorkome kotaru i jak – jugozapadni i južni -, a na Jadranu se očekuje većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u Hrvatskoj predviđa se od 31 do 36 stupnjeva Celzijevih.


U Rijeci je sunce izišlo u pet sati i 25 minuta, a zaći će u 20.50 sati.


Ugodan dan želi vam portal Novog lista.