Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 27
Sutra: 5° 5° 27
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Maškarani Supilo: Kombinat za vrijeme karnevala u novo ruho oblači znamenite riječke skulpture - Novi List

NoviList.hr

Maškarani Supilo: Kombinat za vrijeme karnevala u novo ruho oblači znamenite riječke skulpture

Novi karneval

9. veljača 2018 13:45

Napisao: Edi Prodan

Nakon umjetničke intervencije Aleksandra Škorića i Biljane Pepić, Frano Supilo je zablistao u novom izdanju

Foto: V. KARUZA

RIJEKA – Planetarno poznatom Riječkom karnevalu pridružio se i – Frano Supilo. Za njegov maškarani look pobrinuo se Aleksandar Škorić, umjetnik koji je »zanat« u oblikovanju maski od papira »ispekao« zahvaljujući višegodišnjem boravku u Japanu.

– U Japanu sam se bavio svime po malo, pa tako i dizajnom, a do oblikovanja maski došlo je na neki način slučajno, istaknuo nam je Škorić.

Slučajno ili ne ali zahvaljujući njegovim »intervencijama« ovog tipa, radio je u mnogim europskim metropolama, dobar je glas stigao i do Novog karnevala koja u Rijeci djeluje u sklopu grupe Kombinat.

Z92VK17
Maškarani Supilo / Foto: V. KARUZA

– Jako nam je zanimljiv njegov rad, a u Rijeci će osim Supilove biste maskirati sve znamenite riječke skulpture pa čak i »japansku fontanu«, pojasnila nam je Jadranka Lacković, članica Novog karnevala.

Nakon umjetničke intervencije u kojoj je Škoriću pomogla i buduća arhitektica Biljana Pepić, Supilo je zablistao u sasvim novom izdanju.

A svi koji se uz njega žele fotografirati – slobodno dođite. Supilo vas čeka maškaran.