Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
25. travnja 2019.
Ispis članka: Lista za Rijeku: "Vladin prijedlog povećanja osnovice za plaće direktora ugrozit će opstanak na tisuće malih tvrtki" - Novi List

NoviList.hr

Lista za Rijeku: "Vladin prijedlog povećanja osnovice za plaće direktora ugrozit će opstanak na tisuće malih tvrtki"

Antipoduzetnički potez

18. kolovoz 2018 13:01

Napisao: P. N.

"Napominjemo i kako direktori nisu samo oni koji upravljaju tvrtkama i društvima koja imaju na stotine zaposlenika, već i vlasnici društava s jednim zaposlenikom, poput automehaničara, električara ili vodoinstalatera. Umjesto poticanja poduzetništva, Vlada ovime šalje poruku prema kojoj su poduzetnici oni koji su skloni zouporabama sustava?!", piše u priopćenju Liste za Rijeku

Danko Švorinić / Snimio Vedran KARUZA

 

Za Listu za Rijeku je prijedlog izmjene Zakona o doprinosima, koji predviđa povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća, potpuno neprihvatljiv.

Kao stranka koja se bori za porezno rasterećenje i poticanje poduzetništva, Lista za Rijeku smatra kako ovakav prijedlog stvara antipoduzetničku klimu.

"Ugrožen je opstanak na tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, koji će se naći na rubu propasti ako prođe novi Vladin prijedlog. Napominjemo i kako direktori nisu samo oni koji upravljaju tvrtkama i društvima koja imaju na stotine zaposlenika, već i vlasnici društava s jednim zaposlenikom, poput automehaničara, električara ili vodoinstalatera. Umjesto poticanja poduzetništva, Vlada ovime šalje poruku prema kojoj su poduzetnici oni koji su skloni zouporabama sustava?!", piše u priopćenju Liste za Rijeku.

"Tijekom e-savjetovanja namjeravamo predložiti brisanje spornih odredbi, a Vladu pozivamo da sama odustane od svog štetnog prijedloga prije upućivanja u saborsku proceduru", poručuju iz Liste za Rijeku.