Sajam automobila na Zametu

7. Exclusive Auto Moto Show: Stižu poslastice Carrera 992, Can am Ryker i vodeni skuteri

Edi Prodan

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Uz već najavljene Peugeot 508 GT, Volvo S60, Škoda Scala, Volkswagen T-Cross, novi Mitsubishi Outlander, hrvatsku premijeru novog Twinga ima Renault, kao i Mercedes A klase sedan



RIJEKA  Bez pompoznog svečanog otvaranja, ali zato s impresivnim izložbenim postavom u Centru Zamet otvoren je 7. Exclusive Auto Moto Show. Značaj ove gospodarsko-sajamske predstave je tim veće jer je to najveće ovogodišnje okupljanje velike većine automobilskih marki u Hrvatskoj.


Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza



Riječ je i o godišnjem okupljanju gospodarstvenika iz auto-moto svijeta te prateće industrije koja omogućava iznimno dobar uvid u ponudu automobila, ali i tehnološke orijentacije koja će odrediti mobilnost budućnosti.




Istina, evidentan je izostanak nekoliko snažnih japanskih i europskih proizvođača, no kako se to već zna istaknuti u ovakvim prigodama – svatko tko se ima s čime pohvaliti, ponuditi to na uvid posjetiteljima – došao je na riječki EAMS. Na parteru zametske sportske dvorane, na katu kao i na Trgu Riječkih olimpijaca izloženo je više od 100 modela automobila, 50 modela motocikla i bogat program gospodarskih vozila.



Ono što će oduševiti istinske ljubitelje automobila, desetak je izložaka iz privatnih kolekcija koje idu u red istinskih automobilskih rariteta. Lamborghini, Bentley, Porsche, McLaren samo su neke od marki automobila čije se modele u Hrvatskoj uistinu rijetko gdje može susresti.


Uz već najavljene Peugeot 508 GT, Volvo S60, Škoda Scala, Volkswagen T-Cross, novi Mitsubishi Outlander, hrvatsku premijeru novog Twinga ima Renault, kao i Mercedes A klase sedan.


Jedan od najskupljih prodajnih izložaka je Audi Q8 čija je cijena skoro milijun kuna, dok je Honda najavila mogućnost dogovaranja testnih vožnji. Ekskluziva neće nedostajati, za što se prvenstveno pobrinuo Porsche centar Zagreb koji dovodi novu Carreru 992 koja je bila prvi put predstavljena u Ženevi prije dva mjeseca, a posjetitelji će moći razgledati i krajnje neobični Can am Ryker na tri kotača. Dodajmo i kako će po prvi puta na auto showu biti izloženi vodeni skuteri.


Kao i lani, 7. EAMS je podržala Ina koja je glavni pokrovitelj, a važnost ovakvog okupljanja poduzetnika iz auto-moto industrije, te bogate ponude za građanstvo prepoznao je i Grad Rijeka.


Radno vrijeme sajma je u petak, subotu i nedjelju od 10 do 20 sati, dok je ulaz za sve posjetitelje besplatan. Na EAMS-u svoje novitete izlaže i Ford. Njegov je zastupnik za riječku regiju tvrtka Krainc koja je kao dopunu ovogodišnjeg salona automobila organizirala Mustang show. On je predviđen u subotu, s početkom u 10 sati, a svi zainteresirani mogu mu prisustvovati na Orehovici, u sjedištu tvrtke i salona Ford Krainc.