Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Ispis članka: Zahtjev ministru Kujundžiću s prosvjeda u Sisku: "Do Božića Spinraza za sve! Za mnogu djecu vremena više nema" - Novi List

NoviList.hr

Zahtjev ministru Kujundžiću s prosvjeda u Sisku: "Do Božića Spinraza za sve! Za mnogu djecu vremena više nema"

Sisak za Matu

22. prosinac 2018 13:13

Napisao: HINA

»Za malog Matu i mnoge druge, više nema vremena«, rečeno je s govornice

Photo Edina Zuko/PIXSELL

SISAK, 22. prosinca 2018. (Hina) - Nekoliko stotina Siščana okupilo se na mirnoj prosvjednoj šetnji kroz grad pod nazivom »Sisak za Matu – Spinraza za sve«.

Prosvjed su, posredstvom društvenih mreža, organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, te još nekim udrugama, kako bi dali potporu dječaku Mati Bešliću iz Siska, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, u borbi za spasonosni lijek Spinrazu.

Prosvjedna povorka okupila se ispred »Sobe čuda« u Frankopanskoj ulici da bi, predvođena organizatorima i malim Matom u kolicima, prošla gradskom šetnicom do središta grada gdje je održan završni skup.

Sa skupa je javno upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima.

Sudionici s brojnim transparentima suprotstavili su se diskriminaciji u liječenju oboljelih od SMA, uz zahtjev da Spinraza mora biti svima dostupna.

»Za malog Matu i mnoge druge, više nema vremena«, rečeno je s govornice.