Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
5. prosinca 2019.
Ispis članka: Premijer Plenković stao iza ministra zdravstva: 'Ne dopuštam hajku na Milana Kujundžića. On radi svoj posao' - Novi List

NoviList.hr

Premijer Plenković stao iza ministra zdravstva: 'Ne dopuštam hajku na Milana Kujundžića. On radi svoj posao'

Milanu ne "pakovati"

20. kolovoz 2018 11:39

Napisao: P. N.

"Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju. Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti."

snimio Damir Škomrlj

Premijer Andrej Plenković, pri posjetu Divuljama, odgovorio je na pitanje novinara o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Premijer je, inače, obišao Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju.

- Puno manje govorimo o uspješnim spašavanjima, nego o ovom jednom, nažalost, tragičnom slučaju, temeljito sam s ministrom prošao nalaze inspekcije Ministarstva i ne mogu reći da sam vidio neku objektivnu odgovornost koja bi dotaknula ministra. Želim da nakon što Zavod za sudsku medicinu donese cjelovito izvješće o uzrocima smrti, tad da govorimo o tom slučaju... Ministar Kujundžić radi svoj posao, kao premijer i čovjek ću raditi na tome da ne dopuštam hajku na ljude, u konkternom slučaju ministra, jer prema onome što sam vidio, za to nema razloga, rekao je Plenković, a objavila N1 televizija.

Također, premijer je komentirao prijedlog Zlatka Komadine da se Lex Agrokor proširi i na brodogradilišta:

"Zanimljivo je da od SDP-a sada dolazi pohvala tog zakona. Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju. Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti. Dugoročno odgovornost je na upravi i strateškim partnerima", poručio je Andrej Plenković.