Najuspješniji u PGŽ

Zlatne kune tvrtkama Adria Val, Dalmont i Drvna industrija Klana

Hina

Posebna priznanja HGK - Županijske komore Rijeka najuspješnijim tvrtkama s riječkog područja dodijeljena su tvrtkama Auro Domus, Cresanka, Ugor, Rijekametali i Brodokomerc Nova



Priznanja Zlatna kuna za najuspješnija trgovačka društva u Primorsko-goranskoj županiji u 2013. u utorak su dodijeljena u kategoriji malih tvrtki Adria Valu za izradu i montažu čeličnih konstrukcija, u kategoriji srednjih poduzeća Dalmontu za izgradnju i montažu objekata, postrojenja i brodova, a u kategoriji velikih tvrtki Drvnoj industriji Klana koja je postala jedna od vodećih europskih tvornica stolica.


Posebna priznanja HGK – Županijske komore Rijeka najuspješnijim tvrtkama s riječkog područja dodijeljena su tvrtkama Auro Domus, Cresanka, Ugor, Rijekametali i Brodokomerc Nova.


Dragomiru Sundaću dodijeljeno je pojedinačno priznaje za doprinos razvoju gospodarstva županije kroz rad i djelovanje u svojstvu predsjednika Grupacije konzultanata pri Županijskoj komori Rijeka, dok je priznanje za životno djelo pripalo osnivaču Marine Punat Dragutinu Žicu.




Predsjednik Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić istaknuo je na svečanosti da imamo dobre gospodarske prakse i izvrsnih poduzetnika, ali da ih, nažalost, više stigmatiziramo nego promoviramo te da, umjesto odljeva kadrova u inozemstvo, treba stvarati uvjete za kvalitetan život i rad u svojoj regiji.


Posebno je pohvalio Jadranski pomorski servis, koji u povodu 25. obljetnice rada, Rijeci poklanja spomenik pomorcima, kao i Drvnu industriju Klana, koja je ljudima na poplavljenim područjima donirala 1300 stolica.