Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
16. studenoga 2019.
Ispis članka: Konačno dobra vijest: Trećemajcima sjedaju zaostale plaće - Novi List

NoviList.hr

Konačno dobra vijest: Trećemajcima sjedaju zaostale plaće

Spasonosna uplata

30. svibanj 2019 21:27

Napisao: Orjana Antešić

U sindikatu se nadaju da će iznos od 6,1 milijuna kuna uplaćen na blokirani račun »3. maja« biti dostatan i za dio prosinačkih plaća. Novac bi trebali dobiti i bivši radnici TIBO-a

Foto Roni Brmalj

RIJEKA - Počela je isplata plaća trećemajcima od novca koji su riječkom brodogradilištu pripali od prodaje nekretnina bivšeg TIBO-a u stečaju. Riječ je o iznosu od 6,1 milijun kuna koji je uplaćen na blokirane račune »3. maja«, ali na kojima prvenstvo namirenja imaju radnici sa svojim potraživanjima na račun neisplaćenih plaća.

Kako doznajemo, prvi novci počeli su lijegati na osobne račune radnika još u srijedu, radilo se o manjem broju trećemajaca koji još nisu dobili razliku plaće za listopad, dok je u četvrtak Fina krenula sa isplatama plaća za studeni.

Da su isplate na račune trećemajaca u punom jeku, potvrdio nam je i predsjednik Sindikalnog odbora »3. maja« Juraj Šoljić koji vjeruje i nada se da će se s ovih nešto više od šest milijuna kuna uspjeti »zagaziti« i namiriti i jedan dio plaća za prosinac.

Neprovjerene informacije kažu da se isplata odvija tempom od oko dva milijuna kuna dnevno.

Šoljić se nada da bi se do konca ovog tjedna sav taj novac trebao raspodijeliti na račune radnika, a u svakom slučaju prije iduće srijede i zakazanog stečajnog ročišta na Trgovačkom sudu u Rijeci.