Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Ispis članka: Tko je Ryan Reynolds - kanadski zavodnik koji je dobio zvijezdu na Stazi slavnih - Novi List

NoviList.hr

Tko je Ryan Reynolds - kanadski zavodnik koji je dobio zvijezdu na Stazi slavnih

Mišićavi div

6. svibanj 2017 08:48

Napisao: Vinko Peršić

Prošlogodišnji dobitnik zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih, može se pohvaliti i titulama koje su mu »prišili« mediji: najseksi frajera na svijetu, najseksi tate i jednog od najbolje odjevenih muškaraca na svijetu

Tko je Ryan Reynolds - kanadski zavodnik koji je dobio zvijezdu na Stazi slavnih

Kanadski glumac Ryan Reynolds je kao i mnogi drugi glumci u SAD karijeru počeo na televiziji. Glumio je u dramskim i humorističnim ulogama. Poznat je postao tek po ulozi u sitcomu »Dva dečka i djevojka« no imao je sreću i nije »zaglavio« na televiziji i tamo ostao do kraja života. I karijere. Naime, jedan je od ne tako brojnih glumaca koji je nakon televizijske napravio i filmsku karijeru jer postoji nepisano pravilo podjele na televizijske i na filmske glumce.

No svijet je u stalnoj mijeni pa tako i svijet show businessa, pa su tako ta pravila u posljednje vrijeme podosta olabavila jer je filmska i televizijska produkcija igranih sadržaja postala jako slična, pogotovo pay kanala poput HBO-a. Ovih dana u kinima igra Ryanov najnoviji film, intrigantni SF triler »Trag života« redatelja Daniela Espinose u kojem glumi uz Jakea Gyllenhaala i Rebeccu Ferguson. Priča ovog vrlo zanimljivog znanstveno-fantastičnog trilera vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu.

Ryan Reynolds je rođen 23. listopada 1976. godine u Vancouveru kao sin majke Tammy, prodavačice i oca Jima Reynoldsa, radnika u prehrambenoj industriji i bivšeg poluprofesionalnog boksača. Najmlađi je od četvoro braće. Reynolds je maturirao u Kitsilano Secondary School u Vancouveru 1994. godine.

Također, polazio je Kwantlen University College u Richmondu, ali je ubrzo odustao od studiranja.

Svjetski uspjeh Reynolds postiže ulogom Hannibala Kinga u filmu »Blade: Trojstvo« i ulogom Georgea Lutza u MGM-ovom remakeu horrora »The Amityville Horror« iz 1979. godine.

Za ove dvije uloge Reynolds je morao proći kroz težak fizički trening. Gledali smo ga i u filmovima »As u rukavu«, »X-Men početak: Wolverine«, »Prisila na brak«, »Živ zakopan«, »Green Lantern« na kojem je upoznao buduću suprugu, »Sigurna kuća«, »R.I.P.D.: Agenti za počivale u miru«, »Izvan sebe«, »Zločinački um« i »Deadpool«. Sa svakim od tih filmova njegova slava i popularnost kod publike su dodatno rasli.

Mišićavi i zgodni div visok čak 188 centimetara nije mogao proći nezapažen pogotovo kod pripadnica ljepšeg spola. Dokaz tome su njegove brojne realne ili od trač medija pripisane mu avanture (poput Rachel Leigh Cook i Alanis Morissette), kao i dva braka s dvije od najljepših svjetskih glumica Scarlett Johansson i Blake Lively. Sa Scarlett Johansson Reynolds je bio u braku od 2008. do 2011. godine, da bi se godinu dana kasnije oženio zvijezdom »Tračerice« Blake Lively s kojom je u braku još i danas, a imaju i dvoje djece, Ines i Jamesa.

Iako je njihov brak sretan i jako stabilan ipak je na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa (od kojih nije dobio niti jedan) uhvaćen kamerama kako se ljubi u usta sa zgodnim kolegom Andrewom Garfieldom, poznatog iz »Spidermana«.

Njihov sočni (naravno odglumljeni) poljubac je sve prisutne dobro zabavio, pogotovo Reynoldsova izjava da se njegova žena bolje ljubi. No nisu to jedine neprilične radnje i izjave Ryana Reynoldsa koji je jednom iz čista mira, vjerojatno u (polu)pijanom stanju novinarima detaljno opisao seksualne sklonosti svoje žene Blake Lively. Kad već spominjemo Lively, napomenimo da je prije braka s Reynoldsom duže vrijeme hodala s kolegom iz serije »Tračerice« Penom Badgleyem.

Nakon što je dobio i drugo žensko dijete požalio se na neravnopravan odnos u svojoj obitelji u kojoj je on u manjini. Naime, nadao se da će njihovo drugo dijete biti dečkić, no kako je Blake rodila curicu, sad je odnos u kući tri naprama jedan u korist žena, tako da Ryanu neće biti nimalo lako.

Prošlogodišnji dobitnik zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih, može se pohvaliti i titulama koje su mu »prišili« mediji: najseksi frajera na svijetu, najseksi tate i jednog od najbolje odjevenih muškaraca na svijetu.

Fanove Ryana Reynoldsa zasigurno će obradovati vijest da će već 18. kolovoza moći u kinima gledati njegov novi film »The Hitman's Bodyguard« u kojem će Ryan glumiti sa Salmom Hayek i Samuelom L. Jacksonom, te pogotovo vijest da se upravo snima film »Deadpool 2« u kojem glumi s Morenom Baccarin i Joshom Brolinom. Taj akcijski avanturistički film stiže u naša kina 1. lipnja sljedeće godine.