Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Ivana Banfić na odmoru u Indiji donijela veliku odluku: 'Prestajem jesti meso' - Novi List

NoviList.hr

Ivana Banfić na odmoru u Indiji donijela veliku odluku: 'Prestajem jesti meso'

I. Bee

8. siječanj 2019 08:07

Napisao: P. N.

Izvor: Instagram/Privatna fotografija

Kraljica hrvatskog dancea Ivana Banfić, Novu godinu je proslavila u Goi u Indiji gdje i dalje uživa u meditaciji, veganskim specijalitetima i pješčanim plažama.

Veganski specijaliteti će u kuhinji nekad popularne I. Bee u potpunosti zamijeniti meso jer ju se druženje s kravicama i bikovima, kako kaže, jako dojmilo pa je ispod fotografije s bikom napisala:

- U šetnjici i razgovoru s mladim bikonjom. Tu su kravice slobodne i žive u prirodi. Mirne su i mazne. Toliko su nježne i smirene. Totalno drugačije od onih naših nesretnih zatvorenih u štale. S pretužnim očima.Bila sam prisutna kada se jedan mladi par svađao i nešto je on vikao na nju..jedna kravica se našla u blizini i blago je prišla mladiću gurnula ga od nje, kao da ga je upozorila da to ne radi. Par se nasmijao na to i svađa je prestala. Otišli su zagrljeni. Tu se u meni nešto prelomilo i odlučila sam prestati jesti govedinu, svinjetinu i ostale sisavce. Duboko me se taj događaj dojmio, napisala je Ivana ispod fotografije.

Komentari su uglavnom bili pozitivni, ali osuda je bila brža i nepismenija, jedan je korisnik napisao: Mogla si krave čuvat i u Kravarskom, a ne tolki put prevalt.