Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
24. veljače 2020.
Ispis članka: Policija najavljuje akcije za Gospu: Uključit će se maksimalno raspoloživi broj policajaca - Novi List

NoviList.hr

Policija najavljuje akcije za Gospu: Uključit će se maksimalno raspoloživi broj policajaca

Oprez u prometu

13. kolovoz 2019 17:35

Napisao: HINA

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Uoči i na dan Velike Gospe, 15. kolovoza, policajci će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu, priopćilo je u utorak Ravnateljstvo policije.

U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policajaca pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima, dodaje se u priopćenju.

U Ravnateljstvu policije naglašavaju kako je ove godine blagdan Velike Gospe povezan s vikendom koji slijedi te se stoga očekuje pojačani promet i na autocestama. Stoga policija moli vozače za strpljenje i strogo poštivanje prometnih propisa, od ograničenja brzine, vezanja sigurnosnim pojasom, nekorištenja mobitela do potpunog izbjegavanja alkoholnih pića.

Policija upozorava i na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanja potrebne udaljenosti od vozola ispred i korištenja lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.

Uz to, policija skreće pozornost vozačima na pješake na cestama koji će hodčastiti tijekom noći i ranojutarnjih sati, a pješacima savjetuje da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.