Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Pametni grad

JEDINSTVENO RJEŠENJE U SVIJETU Rijeka dobila prve "pametne autobusne stanice"

Pametna stanica postavljena kod riječkog nebodera   / snimio M. GRACIN
Pametna stanica postavljena kod riječkog nebodera / snimio M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2017. u 10:16 2017-10-12T10:16:00+02:00

Riječ je o pilot-projektu Grada Rijeke koji je realiziran u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom, tvrtkom Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom

Pametne autobusne stanice postavljene kod riječkog nebodera, na početku Krešimirove ulice i druga na obali na Žabici zbog svojeg futurističkog izgleda nisu magle proći nezamijećeno kod riječke javnosti.

Riječ je o pilot-projektu Grada Rijeke koji je realiziran u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom, tvrtkom Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom. Projekt će danas biti predstavljen javnosti.

Pametne stanice su opremljene aplikacijom Connected Traffic Cloud, a nju će korisnici javnoga gradskog prijevoza moći »skinuti« i na svoje pametne mobilne telefone.

Pametne autobusne stanice nude niz funkcionalnosti za efikasnije i ugodnije iskustvo korištenja gradskog prijevoza, dok spomenuta aplikacija omogućava pametan javni prijevoz i prvi put je u Rijeci prilagođena za mobilne uređaje, što ovo rješenje čini jedinstvenim u svijetu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.