Kišni vikend pred nama

Iako slaba, kiša ne prestaje: Od početka studenog u Rijeci pala 441 litra kiše po metru kvadratnome

P. N.

Istramet / DHMZ / S. Drechsler

Istramet / DHMZ / S. Drechsler

Ono što se tijekom današnjeg dana očekuje na širem riječkom području je promjenjivo oblačno vrijeme, mjestimice uz kišu, dok će u ostalim krajevima biti pretežno sunčano



U zadnja 24 sata na riječkom je području pala samo litra kiše po metru kvadratnom, što je barem donekle olakšalo sanaciju štete izazvane obilnim padalinama tijekom proteklih dana. Ukupna količina oborina u studenom ove godine iznosi 441 litru dok riječki rekord iznosi 483 litre koliko je zabilježeno 2000. godine, a obzirom da slaba kiša i sada pada, te da nas nakon kišnog tjedna koji je pred nama, očekuje i kišni vikend, postoje šanse da rekord bude srušen, doznajemo iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Rijeka.


Ono što se tijekom današnjeg dana očekuje na širem riječkom području je promjenjivo oblačno vrijeme, mjestimice uz kišu, koja će u tom dijelu zemlje, sasvim očekivano, padati češće i padati više. U ostalim krajevima pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz jutarnju maglu. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo. Najviša dnevnatemperatura između 15 i 20 °C.


Do kraja tjedna bit će uglavnom oblačno s povremenom slabom kišom. Nešto kišovitije bit će tijekom vikenda, kada će Rijeku zahvatiti nešto manji kišni val, a onda se očekuje bura i pad temperature zraka.