Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
19. veljače 2020.
Festival sporta i rekreacije

Homo si teć: Ovog travnja Zajedno smo Rijeka

Foto: Silvano Ježina
Foto: Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2017. u 10:39 2017-04-05T10:39:21+02:00

RIJEKA Travanj je posljednjih godina u gradu koji teče rezerviran za trčanje i tradicionalnu već 21. po redu akciju »Homo si teć« koja će ove godine biti i velika podrška nogometašima »Rijeke« u lovu na povijesni, prvi naslov državnog prvaka. Zorno to prezentira i ovogodišnji logo na majicama, prepoznatljivi plavi križ s »Rijekinog« dresa i srce s natpisom Zajedno smo Rijeka.

Štand Festivala sporta i rekreacije postavljen je na Trgu 128. brigade HV-a, a jučer su prodaju majica otvorili gradonačelnik Vojko Obesnel, zamjenik gradonačenika Marko Filipović, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić.

– Drago mi je da smo počeli s prodajom majica i što je akcija narasla na čitav niz popratnih sadržaja. To je uistinu pravi Festival sporta i rekreacije – ustvrdio je gradonačelnik Obersnel i dodao: – U suradnji s HNK »Rijeka« majica ima i jasnu asocijaciju – Zajedno smo Rijeka. Vjerujem da će baš u subotu lijepo biti vidjeti puno navijača u ovim majicama na Rujevici. Planiram li trčati? Ovaj put odlučit ću se za laganu šetnju zbog problema s koljenom.

»Homo si teć« starta 8. travnja utrkom trsatskim stubama »539 skok«, nastavlja se 15. travnja utrkom »Molo longo trk«, a završnica je 23. travnja sa sedam utrka.
– Pozivam sve Riječane da dođu na Festival. U današnje vrijeme to je jako bitno i višestruko koristi zbog druženja, socijalizacije i zdravlja – naglasio je Samir Barać, prvi čovjek RSS-a.

Majice se prodaju po cijeni od 40 kuna, a tiskano ih je osam tisuća. Njihovom prodajom pomaže se program »Moje mjesto pod suncem«, a provode ga udruge Centar za kulturu dijaloga i Šarolija, s ciljem pružanja poticajnog okruženja djeci iz socijalno ugroženih skupina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.