Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Načelnica Omišlja

LEX LNG Mirela Ahmetović: Vlada krši zakon, a premijer Plenković doslovno - laže

Mirela Ahmetović / Foto: M. TRINAJSTIĆ
Mirela Ahmetović / Foto: M. TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 13. travanj 2018. u 11:15 2018-04-13T11:15:00+02:00

Ispitat ćemo koji su sve zakoni prekršeni i poduzeti sve da se to spriječi, rekla je Mirela Ahmetović o Lex LNG-u

Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović prijedlog lex LNG ocijenila je kršenjem postojećih zakona Republike Hrvatske, te najavila poduzimanje pravnih mjera.

– Tekst prijedloga već smo predali odvjetnicima koji zastupaju Općinu Omišalj. Koliko sam stigla pročitati, koncesija bi se dodijelila izravno investitoru, što je grubo kršenje Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, jer je jasno propisano da se koncesija za luku posebne namjene može dati isključivo javnim natječajem.

Ispitat ćemo koji su još sve zakoni prekršeni i poduzeti sve da se to spriječi, rekla je Ahmetović, tvrdeći kako su u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture od nje tražili da promijeni Prostorni plan Općine Omišalj, odnosno da luku proglasi lukom otvorenom za javni promet.

– Kad sam to odbila, jer u tom slučaju bi Lučka uprava Rijeka mogla dati koncesiju na zahtjev, bez natječaja, prisutni državni tajnici su direktoru LNG-a Hrvatska rekli da im sugerira uvjete natječaja koje će jedino ta tvrtka moći zadovoljiti, jer će sigurno biti i drugih zainteresiranih. Pitala sam ih slušam li ja to dogovor o namještanju natječaja.

To im ne bi moglo proći, ali sada ovim prijedlogom žele eliminirati natječaj u cijelosti, rekla je Ahmetović.

Osvrnula se i na izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je u Saboru, odgovarajući na pitanje Zlatka Hasanbegovića, rekao da Vlada vodi dijalog s čelnicima Općine Omišalj o projektu LNG terminala.

– Premijer doslovce laže. Dijalog vodi tako da se nije udostojio odgovoriti na dopis koji sam mu poslala, tražeći od njega upravo razgovor o LNG terminalu. Ne samo to, nego ni on, ni nitko drugi iz Vlade nisu nikada pokazali želju za razgovorom s vodstvom Općine Omišalj, rekla je Ahmetović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.