Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Predsjednik HNS-a u Varaždinu

Vrdoljak: Srbija se mora distancirati od onih koji vrijeđaju

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2018. u 19:52 2018-04-26T19:52:00+02:00

VARAŽDIN Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak rekao je u četvrtak da se politika Srbije treba distancirati od onih koji vrijeđaju, a to jer hobi jednog dijela politike u Srbiji da vrijeđa ne samo susjede, nego i svoj narod.

Ivan Vrdoljak u četvrtak je Varaždinu posjetio Županijsku organizaciju HNS-a.

 Na zamolbu novinara komentirao je odluku srbijanske vlade da hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića proglasi nepoželjnom osobom nakon što je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova srpskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranilo ulazak u Hrvatsku.

 Vrdoljak je rekao da se sa Srbijom »gradio pristojan odnos« i da ih se podupiralo na europskom putu. No, istaknuo je, oni imaju veliki problem jer hobi jednog dijela politike u Srbiji je da vrijeđa ne samo susjede, nego i svoj narod.

 »U incidentima sa Šešeljom Hrvatska je čuvala dostojanstvo i integritet, što bi svaka pristojna zemlja napravila. Stvarno želim vidjeti Srbiju kao dio europske zajednice, treba im pomoć na tom putu i Hrvatska im stoji na raspolaganju«, istaknuo je Vrdoljak te dodao da bi se srbijanska politika trebala »jasno distancirati i isključiti iz svog političkog života takve političke eskapade«.

 »Tako se u Europu ne ide. Osuđujemo sve što je Šešelj radio u zadnjih desetak dana, ali i zadnjih više desetaka godina«, rekao je predsjednik HNS-a, koji se u Varaždinu osvrnuo i na devet mjeseci sudjelovanja te stranke u radu Vlade.

 Vrdoljak je istaknuo da su reformske procese usmjerili na mlade te je kao primjere naveo reformu obrazovanja koja »prvi put u 28 godina samostalnosti Hrvatske ulazi u učionice» i subvencionirane kredite za kupnju prve nekretnine.

 Predsjednik HNS-a podupro je predsjednika Županijske organizacije stranke Alena Leverića, koji je prije šest mjeseci na tome mjestu zamijenio potpredsjednika Vlade Predraga Štromara.

Leverić je istaknuo da HNS ima deset gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji te kako je cilj te stranke »to povećati na 14 i na poziciju župana«.

»Iako neki govore drukčije, povećali smo broj članova u prosjeku za pet posto po podružnicama«, rekao je Leverić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.