Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
mHNB

Nova aplikacija HNB-a: Saznajte gdje vas sve i kako vaša banka dere na naknadama

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2018. u 16:45 2018-11-26T16:45:00+01:00

Omogućen je jednostavan i pregledan izlist svih naknada koje vam naplaćuje vaša banka, kao i usporedba naknada među bankama

RIJEKA Razne su i brojne naknade koje hrvatske banke naplaćuju svojim korisnicima, a sad su sve te naknade konačno objelodanjene na jednom mjestu zahvaljujući novoj aplikaciji HNB-a. Hrvatska narodna banka omogućila je i usporedbu naknada među bankama pa je moguće vidjeti koja banka najviše "dere" za prekoračenje na tekućem računu, a koja najmanje ili koja je najskuplja, a koja najjeftinija banka po naknadi za vođenje računa. Sve ove usporedbe dostupne su na internetskim stranicama HNB-a i na njihovoj novoj mobilnoj aplikaciji mHNB.

Aplikacija izlistava banke od najniže do najviše naknade, a moguća je i usporedba dviju banaka po različitim naknadama. Naravno, omogućen je jednostavan i pregledan izlist svih naknada koje vam naplaćuje vaša banka.

- Potrošačima je omogućena jednostavnija usporedba aktualnih naknada po bankama za najčešće korištene platne usluge, kako bi mogli informiranije i lakše donositi odluke o odabiru platnih usluga i njihovih pružatelja, a time se, jačajući konkurentnost tržišta, jača i zaštita potrošača, rekao je guverner Boris Vujčić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu