Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Zastupnica se ne smatra dijelom većine

NIJE ŽETONČIĆ Iako u Bandićevu klubu, Komparić-Devčića na glasanju o proračunu ostala suzdržana

Foto Patrik Macek/PIXSELL
Foto Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2019. u 17:26 2019-11-14T17:26:19+01:00

'Ja nisam nikad bila dio većine. Kao što nisam glasala ni za ministre, ni za Vladu, jednako tako nisam dala podršku niti za ovaj prijedlog proračuna. Smatram da on ima i dobrih i loših strana, i upravo sam zato ostala suzdržana', rekla je za naš list Ana Komparić-Devčić

Nakon što je Sabor sa 80 glasova podrške izglasao proračun za 2020. godinu a pri čemu se pokazalo da nisu svi u Klubu MB 365 glasali za taj prijedlog, odnosno da je riječka nezavisna zastupnica Ana Komparić-Devčić, suprotno očekivanjima, ostala suzdržana, zamolili smo je da pojasni takav svoj stav:

- Ja nisam nikad bila dio većine. Kao što nisam glasala ni za ministre, ni za Vladu, jednako tako nisam dala podršku niti za ovaj prijedlog proračuna. Smatram da on ima i dobrih i loših strana, i upravo sam zato ostala suzdržana, rekla je za naš list Ana Komparić-Devčić.

Na pitanje što je u proračunu dobro, kazala je da se oduvijek zalagala za gradnju nove riječke bolnice, i da podržava taj dio proračuna, no kako oduvijek glasa po svojoj savijesti, pa je tako učinila i ovoga puta.

Riječ je, kako je poznato, o zastupnici koja je ranije bila članica SDP-a, a stranku je napustila krajem prošle godine, te prešla u Bandićev klub, no kao neovisna zastupnica. S obzirom da je Plenkovićeva koalicija ostala jedinstvena, da je ostatak Bandićevog kluba bio za proračun, jednako kao i HNS, Komparić-Devčić očito nije smatrala da je njen glas presudan te je, kaže, glasala po savijesti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.