Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
3. travnja 2020.
Poruka iz Saveza

Talijanima je želja završiti prvenstvo pa makar se igralo i tijekom kolovoza

Stadion San Siro/Foto REUTERS
Stadion San Siro/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2020. u 11:02 2020-03-26T11:02:40+01:00

RIM Predsjednik Talijanskog nogometng saveza (FIGC) je u srijedu zjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kArja, pa makar to bilo i u kolovozu.
"Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu", izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

"Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični, što se tiče i zdravlja svih Talijana te željeti da situacija bude završena što je prije moguće", dodao je Gravina. 

Svi sportovi u Italiji su prekinuti do 3. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala  odgodu Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.

Prošli je tjedan predsjednik FIGC-a kazao da se nada da će se prvenstvo moći nastaviti 2. svibnja.

Za četvrtak su predstavnici talijanske lige, FIGC-a, sindikata igrača, treneri i predstavnici vlade dogodvorili sastanak na kojme će se pokušati procijeniti situacija i izgledi za budućnost. 

Gravina je odbacio mogućnost otkazivanja kraja sezone Serie A i dodijeljivanja naslova vodećoj momčadi na ljestvici u trenutku kada je sezona bila prekinuta, a to je Juventus. 

"To bi bio loš scenarij. Nastavit ću odbacivati takve opcije što dulje budem mogao", dodao je. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.