Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Dostupan epski koncert

Koncert Queena s Wembleya na Youtubeu

Statua Freddya Mercurya nad jezerom Geneva
Statua Freddya Mercurya nad jezerom Geneva
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2011. u 13:43 2011-09-06T13:43:00+02:00

Preko devedeset minuta traje ekskluzivni stream objavljen na Youtubeu povodom 65. rođendana Farrokha Bulsare, mnogo poznatijeg po umjetničkom imenu Freddy Mercury

Rodio se 5. rujna 1946. godine i jučer bi napunio 65 godina da nije prerano otišao. Freddy Mercury, jedan od najboljih muških vokala svih vremena, obilježio je osamdesete godine i vrijeme stadionskog rocka, a sa svojim egzebicionizmom i scenskim nastupom može ga se računati za preteču svih današnjih kao kontroverznih glazbenika.

Veličinu frontmena Queena, grupe koja je definitvno jedan od četiri-pet "mamuta" rock'n'rolla prepoznao je i Youtube, koji posljednjih dana preko službenog Queen kanala ljudima nudi pregledavanje i preslušavanje poznatih ali i manje dostupnih materijala. Na ovom linku tako se može pogledati preko devedeset minuta snimke koncerta koji se u sklopu Magic toura održao na Wembleyu 1986. godine. Za one nostalgične sve je tu: turneja rock velikana nakon albuma "Kind of Magic", najpoznatiji stadion na svijetu (koncert je bio na onom starom, pravom Wembleyu), i snimke obožavatelja u odjeći iz 80-tih. Neprocjenjivo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.