Župan potvrdio

Ryanair na Krku nije upitan – ugovor je već potpisan

Tihana Tomičić

Gotovo da me stid reći da je avio promet dosad činio manje od jedan posto posjeta turista u ovoj regiji - kazala je direktorica TZ PGŽ Gordana Medved



RIJEKA – Jednogodišnji ugovor s Ryanairom nije upitan, on je već potpisan 25. siječnja, a Skupština će na sjednici sutra odobriti i potpis višegodišnjeg ugovora – izjavio je župan Zlatko Komadina na redovitom press kolegiju.


U ime Turističke zajednice PGŽ Gordana Medved je izrazila veliko zadovoljstvo projektom tzv. združenog oglašavanja, a naročito onim dijelom koji se tiče pozicioniranja Kvanera kao avio-destinacije, na koji će se utrošiti oko 4,4 milijuna kuna u 2011.


– Gotovo da me stid reći da je avio promet dosad činio manje od jedan posto posjeta turista u ovoj regiji. To će se promijeniti, i aranžmanima s prijevoznicima iz Velike Britanije, Skandinavije, Rusije, Lativije i Rumunjske, dobit ćemo najmanje 30.000 novih gostiju – kazala je Medved.




Na press kolegiju je ravnateljica Javne ustanove Priroda Sonja Šišić izvijestila da je proračun te županijske ustanove ove godine 2,250.000 kuna, od čega ustanova sama ostvaruje 250.000 izvornih prihoda.


Među projektima u 2011. godini, posebno je naglasila zaštitu posidonije – morske cvjetnice važne za razmnožavanje ribljeg fonda, te kompletnu promjenu infrastrukture u špilji Lokvarka koja ove godine obilježava 100. godišnjicu turizma.